Γιατί δεν μιλά ο Αναστασιάδης στα ίσια στον λαό; Ποιοί σπρώχνουν για λύση υπέρ της Τουρκίας




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Όχι, το Πολιτικό Μάρκετινγκ δεν κοροϊδεύει όπως αρκετοί πιστεύουν και όπως κάποιοι “ειδικοί” έμαθαν να κάνουν. Αντίθετα, εκείνο που διδάσκει είναι απλό κι ανθρώπινο: “ο στόχος είναι το καλό του λαού. Ρωτάμε, μαθαίνουμε, “νιώθουμε” τις ανάγκες του και πράττουμε ανάλογα για να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες. Με ευθύτητα, ειλικρίνεια και αγάπη”! Τόσο ανθρώπινο, όπως εισήγαγαν την πολιτική οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοι μας.

Είναι πολιτικό μάρκετινγκ η “επίσκεψη” Αβέρωφ στα κατεχόμενα και το καρό τραπεζομάντιλο ενός προκλητικού “κυπριώτικου” σκετς; Όχι, μιας και η πλειοψηφία του λαού μας, του κατεχόμενου λαού μας, νιώθει πρόκληση.

Είναι πολιτικό μάρκετινγκ ο “τσακωμός” Κυπριανού-Αβέρωφ, η πίεση Κυπριανού προς τον Πρόεδρο για την όποια (απροετοίμαστη) “λύση” αλλά και η “συμμαχία” των δυο μαζί (Αβέρωφ-Κυπριανού) έναντι Αναστασιάδη; Ούτε σε off-off-off Broadway δεν θα έπαιζε τέτοια παράσταση.

Είναι πολιτικό μάρκετινγκ η μεγάλη “έγνοια” ενός μικρού μέρους κυπριακών ΜΜΕ για “γλωσσάρια” και “εγκλήματα” των Ε/Κ έναντι των Τ/Κ; Τα ίδια λέει και η Τουρκία, που μιλά για “ειρηνευτική επέμβαση του 1974 για να “σώσει” τους Τ/Κ από τα εγκλήματα των Ε/Κ του ’63-’74”!

Είναι πολιτικό μάρκετινγκ η (δήθεν) κωλοτούμπα αυτών των ίδιων “γλωσσαριακών” ΜΜΕ για να “κρεμμάσουν” (να “πιέσουν”) τον Πρόεδρο να μην αποδεχτεί τάχατες χαλαρή Ομοσπονδία ή λύση δυο κρατών; Των ίδιων ΜΜΕ που γράφουν για την τακτική του ΠτΔ να σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις; Δηλαδή, ξέρουν και πράττουν ανάλογα;

  • Bull-sh..s όπως θα έλεγε και η “σιγανή παπαδιά” Αγγλία. Με ένα ενδιάμεσο χώρο “νεκρό”, ακούγονται μόνο οι “όποιες” τραγικές κατα-“λύσεις”. Με αποτέλεσμα, μεταξύ του λαού να επικρατεί ένα αλαλούμ. Μοιάζει με “παιχνίδι” πρόκλησης εσωτερικού πανικού μιας και οι ξένοι ξέρουν πως, αν αυτό το “απειλητικό παιχνίδι” προερχόταν από αυτούς, θα έπαιρναν πόρτα. Όπως έγινε με το “όχι” του 2004!

Το 1974, αυτή η πόρτα άνοιξε από την ΕΟΚΑ Β με την βία των όπλων, με το πραξικόπημα ενάντια στην ΚΔ. Στην σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, ο κόσμος, μέσω των social media καθορίζει και “καθορίζεται” ταχύτατα πλέον από άλλης μορφής όπλα, όπως ο ψυχολογικός εκβιασμός (Βλ. πάλι “μάνα” αυτού την Αγγλία).

Γιατί όλα αυτά; Για να λυγίσει ο λαός; Για να απο-δεχτεί την Τουρκία ως συνέταιρο σε μια ΔΔΟ; Για να έχει κι επίσημα λόγο η Τουρκία σε Κυπριακή ΑΟΖ και γη;

  • “Ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω”, λέω στους φοιτητές Μάρκετινγκ, στο πρώτο μάθημα, “γνωρίζοντας” τους τον Σωκράτη. Γι’αυτό κι εγώ δεν ξέρω αν πίσω από όλα αυτά είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αν ναι, μπράβο, εξαιρετική ικανότητα, την οποία πάντα αναγνώριζα.

Μια ικανότητα που θα ήταν “απόλυτη” αν αφαιρούσε τα off-off-off και έσπρωχνε τον δύσμοιρο λαό μας να παρακολουθήσει κι αυτός (επιτέλους) μια καλή παράσταση Broadway και όχι να βλέπει κομπάρσους “γύρω” του! Μια παράσταση ποιότητας, με τον Πρόεδρο να μιλά απευθείας και να αγκαλιάζει τον λαό λέγοντας του την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι! Κρίμα κι άδικο για έναν βασανισμένο Κυπριακό λαό να του “φέρνεις” δια της πλαγίας οδού δυο σενάρια “λύσης”: “Βιασμός” ή “θάνατος”;

Η Ελευθερία που πήγε;

Υ.Γ.1: Προς Πολιτική ηγεσία Κύπρου: Έλεος! Ταράξατε τον λαό μας. Του προκαλείτε σπαραγμό καθημερινά. Κι αν σας λένε κάποιοι “μπράβο”, προσπαθείστε να καταλάβετε αν σας το λένε για την ποιότητα της “πρότασης” σας ή για την “εκτέλεση” της παράστασης σας!

Υ.Γ.2: Πολιτικό Μάρκετινγκ: Ερευνώ τις ανάγκες του λαού και μέσα από προτάσεις πα-σχίζω(μαι) να τις ικανοποιήσω προς όφελος αυτού του λαού.

Υ.Γ.3: Είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος θέλει όντως να δει τον “Δρόμο προς την Αλλαγή” μέσα από την “καρδιά” του λαού. Ως βοήθημα, η πιο κάτω προκαταρτική, σχετική με τον λαό μελέτη: ΕΔΩ

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ (CUNY / CSI), σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ Συντάκτης ikypros.com και LA Voice. https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στις ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο “Πορθητής” και η Άλωση της Πολης: Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει τα τρυπάνια στην ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: