Πονοκέφαλος για την Μπαρτσελόνα το κάταγμα Μέσι: Αντικαταστάτες ψάχνει ο Βαλβέρδε




Ζήτημα και μάλιστα ενδεχομένως καθοριστικό για την πορεία της Μπαρτσελόνα, στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι χωρίς αμφιβολία ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι. Με κάταγμα στον αγκώνα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Κι εάν λάβουμε υπ΄ όψιν ότι η σύγχρονη ιατρική παρέχει στον Αργεντινό άσο τους τρόπους ώστε να μην πονά, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον «πονοκέφαλο» του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού καλείται να λύσει έναν δύσκολο γρίφο, και ειδικότερα να προχωρήσει στην καταλληλότερη επιλογή για τον αντικαταστάτη του Μέσι στην 11αδα των Καταλανών. Ασφαλώς και ο έμπειρος τεχνικός έχει στη διάθεση του πληθώρα ποιοτικών λύσεων, είτε εάν επιλέξει να καλύψει το κενό «ατομικά», είτε σε συνολικότερο-ομαδικότερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, πάντως, οι πιθανότεροι «αντί-Μέσι», είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Μάλκομ. Ο Γάλλος άσος είδε από τον πάγκο τις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της ομάδας, ενώ όταν μπήκε στην 11αδα ως αλλαγή στον αγώνα με την Σεβίλη (4-2), αφ΄ ενός δεν είχε καλή απόδοση, αφ΄ ετέρου άφησε την Μπάρτσα με αριθμητικό μειονέκτημα για αρκετά λεπτά, καθώς καθυστέρησε να ετοιμασθεί. Γεγονότα που συζητήθηκαν αρκετά στα αποδυτήρια των «μπλαουγκράνα», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Sport». Παρ΄ όλα αυτά, ο Ντεμπελέ διαθέτει τις ποδοσφαιρικές προϋποθέσεις και ικανότητες για να παίξει σε υψηλό επίπεδο, όπως είχε δείξει και στην Ντόρτμουντ, «αναγκάζοντας» την διοίκηση της Μπαρτσελόνα να τον φέρει στο «Καμπ Νου», δαπανώντας 105 εκατομμύρια ευρώ!

Πολύ λιγότερα χρήματα (σ.σ. 41 εκατ. ευρώ) έδωσαν οι Καταλανοί για την απόκτηση του Μάλκομ από την Μπορντό, το περασμένο καλοκαίρι. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος δεν υπήρξε ποτέ προσωπική επιλογή του Βαλβέρδε, όπως αποδεικνύεται και από τα μόλις 25 λεπτά αγωνιστικού χρόνου που του έχει δώσει. Οπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», ο νεαρός άσος έχει πολλούς υποστηρικτές στο …εσωτερικό της ομάδας, οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τον… μόνιμο αποκλεισμό του από τις αποστολές. «Εχει πολλές ικανότητες και μπορεί να παίξει με άνεση και στις δύο πτέρυγες. Είναι ένας παίκτης-κλειδί για εμάς και διαθέτει το ποδοσφαιρικό προφίλ για να επιτύχει στην ομάδα μας», δήλωσε πρόσφατα ο Ερίκ Αμπιντάλ, που επί της ουσίας πήγε τον Μάλκομ στην Βαρκελώνη.

Για τρεις βδομάδες εκτός γηπέδων ο Λιονέλ Μέσι: Υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι

23/10/2018 14:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: