Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu

Πολεμική προειδοποίηση στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα αναφορικά με την επέκταση στα 12 μίλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Με μια σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συνεχίζει η Άγκυρα τις προκλήσεις και την ένταση με τη χώρα μας

Αμέσως μετά τη συνάντηση του έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως τονίστηκε στον έλληνα διπλωμάτη πως η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί “αιτία πολέμου” από τις 8 Ιουνίου 1995.

“Μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κυρίου Κοτζιά και του πρωθυπουργού και νέου ΥΠΕΞ της χώρας, κυρίου Τσίπρα, σχετικά με τα σχέδια επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και σχετικών προς αυτό δημοσιευμάτων…δεν θα ανεχθούμε οποιοδήποτε βήμα που δεν είναι βασισμένο στην αμοιβαία συγκατάθεση στο Αιγαίο, όπου οι δύο χώρες έχουν ακτές απέναντι η μία στην άλλη.”, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση και καταλήγει:

“Η ανακοίνωση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, από την 8η Ιουνίου 1995 (Casus Belli), συνιστά μια απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση και ισχύει και σήμερα. Οι απόψεις μας και οι προειδοποιήσεις μας μεταφέρθηκαν στον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα”.

Η Ελλάδα μας προκαλεί με τα 12 μίλια, λέει απειλητικά ο Τσαβούσογλου: Το Casus Belli ισχύει

Be the first to comment on "Πολεμική προειδοποίηση στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα αναφορικά με την επέκταση στα 12 μίλια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*