«Πλήγμα» για το Κυπριακό η παραίτηση Κοτζιά σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται πηγές της ΚΔ

File Photo: Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Φωτογραφία ΑΠ. ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ
Κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου στην ηλεκτρονική της έκδοση, θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά και εντοπίζουν ως προς το Κυπριακό «την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία». Πάντως, σημειώνεται πως το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ «είχε καταφέρει όχι μόνο ν’ αναπτύξει ένα πολύ ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους ομολόγους του, αλλά και να πρωτοστατεί, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, μέχρι και το Κρανς Μοντάνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται πως υπάρχει και η ανάγνωση οτι «η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ξεπερνά τα πρόσωπα και πως οι σχέσεις δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις».

Θερμές ευχαριστίες στον Κοτζιά από τον Χριστοδουλίδη για την στήριξη στο κυπριακό

17/10/2018 20:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required