Πέντε εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στους διεθνείς διαγωνισμούς για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης




Η λήξη των προθεσμιών για την συμμετοχή στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης είναι ένα ακόμα σταθερό βήμα για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου και πολύπαθου έργου για το νησί μας, ανέφερε ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα έργο που θα κατασκευαστεί με γνώμονα τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις της κυβέρνηση και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, με σταθερά και σίγουρα βήματα και με δικαίωση των επιλογών του υπουργείου Υποδομών για τις διαγωνιστικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Θραψανιώτη, η συμμετοχή μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών δημιουργεί την βεβαιότητα για την κατασκευή του ΒΟΑΚ δεδομένου ότι πέντε εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς για τα τμήματα Χανιά – Ηράκλειο και Χερσόνησος – Νεάπολη που αφορούν τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των δύο τμημάτων του ΒΟΑΚ.

«Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις του αναπτυξιακού συνεδρίου στην υλοποίηση των σημαντικών έργων της Κρήτης με γρήγορους ρυθμούς, αφού είναι ήδη γνωστό ότι δημοπρατούνται σύντομα και η προσαγωγός του Μύρτους και τα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου. Αποδεικνύει όμως ταυτόχρονα την αδιαφορία όλων εκείνων που στέρησαν την Κρήτη από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ενώ είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια, κοντά 50, και με πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια χρηματοδότησης» είπε ο κ. Θραψανιώτης.

Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της στρατηγικής μελέτης θα σχεδιαστούν και τα υπόλοιπα τμήματα, από Καστέλι Κισσάμου έως Χανιά και από ‘Αγιο Νικόλαο έως Σητεία, ώστε ο ΒΟΑΚ να αποτελέσει ενιαίο τμήμα από την μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, από την Σητεία ως τα Καστέλι Κισσάμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
22/10/2018 23:05

Αντίθετος σε mall στο λιμάνι ο Δήμος Πειραιά: Ζητάει μαρίνα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: