Πάνω από 1.000 άνθρωποι αναζητούνται από τις αρχές στη Φλόριντα, μετά το πέρασμα του Μάικλ




Διασώστες και εθελοντές εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που αγνοούνται στο Πανχάντλ της Φλόριδας, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάικλ, την περασμένη εβδομάδα.

Τουλάχιστον 19 θάνατοι, σε τέσσερις Πολιτείες, αποδίδονται στον Μάικλ, έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση εθελοντών διασωστών CrowdSource Rescue ανέφερε ότι οι ομάδες της προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη στο Πανχάντλ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος και συνιδρυτής της, Μάθιου Μαρκέτι. κλλοι 30-40 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Μέξικο Μπιτς, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ρεξ Πάτναλ. Στην κοινότητα αυτή των 1.200 κατοίκων, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Τα περισσότερα σπίτια του Μέξικο Μπιτς έχουν ερευνηθεί και οι διασώστες χρησιμοποιούν πλέον ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να βρουν ανθρώπους που ενδεχομένως να καταπλακώθηκαν από συντρίμμια.

Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στα νοτιοανατολικά. Οι κάτοικοι σ` αυτές τις περιοχές, σε πόλεις όπως το Πορτ Σεντ Τζο, αναγκάζονται να μαγειρεύουν σε φωτιές και σε ψησταριές για μπάρμπεκιου. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες. Πάρα πολλοί κάτοικοι παραμένουν επίσης χωρίς τρεχούμενο νερό εδώ και αρκετές ημέρες και ορισμένοι ζουν πλέον σε σκηνές, με όποια υπάρχοντά τους κατάφεραν να διασώσουν, περιμένοντας να τους παρασχεθεί βοήθεια από τις αρχές.

«Μένω εδώ για να απωθήσω όσους έρθουν να λεηλατήσουν, για να σώσω ό,τι μπορώ», είπε ο Μπέρναρντ Σάτον, ένας 64χρονος καρκινοπαθής που ζει σε μια σκηνή και ένα χαλασμένο βανάκι. «Αυτά είναι όσα έχουμε», πρόσθεσε, δείχνοντας ένα σωρό με ρούχα, βιβλία, έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές είναι αδύνατη επειδή τα πεσμένα δέντρα έχουν αποκλείσει τους δρόμους. «Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια. Καταστραφήκαμε. Σβηστήκαμε από τον χάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Γκάμπριελ Σόου, δείχνοντας τους γείτονές του και το κατεστραμμένο σπίτι του στο Φάουντεν της Φλόριδας. Το γραφείο του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε ότι οι αρχές μοιράζουν πάγο, νερό και περίπου 3 εκατομμύρια έτοιμα γεύματα στους πλημμυροπαθείς.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
16/10/2018 20:48

Στις πληγείσες περιοχές από τον “Μάικλ” στη Φλόριντα έφθασαν ο Τραμπ και η Μελάνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: