Οι Τούρκοι ζητούν και τα ρέστα: Η Σαφάκ κατηγορεί την Ελλάδα για ένταση στη Μεσόγειο




Βήμα που θα προκαλέσει “μεγάλη κρίση” με την Τουρκία, αυξάνοντας την ένταση στη Μεσόγειο έκανε η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ” εξαιτίας του ότι η φρεγάτα ‘Νικηφόρος Φωκάς’ ανέλαβε καθήκοντα να παρακολουθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’.

Από την άλλη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας υπό τον τίτλο “Κρίση με την Ελλάδα στη Μεσόγειο”, ήδη κλήθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στην Αθήνα σχετικά με τις δραστηριότητες του ‘Μπαρμπαρός’. «Η Ελλάδα, η οποία θέλει να εγκλωβίσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο σε μία ΑΟΖ μόλις 41 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, κατακτώντας τη Μεσόγειο, προέβη σε βήματα που θα προκαλέσουν μεγάλη κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η ‘”Γενί Σαφάκ” χαρακτηρίζει τις ελληνικές ενέργειες ως “ανοιχτές απειλές πολέμου” και γράφει πως ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτές τις απειλές, το Μπαρμπαρός συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και υποβρύχια.

Η εφημερίδα επικαλείται επίσης ελληνική ιστοσελίδα, η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες από ραντάρ που δείχνουν το ‘Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά’ στα δυτικά της Κύπρου.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
18/10/2018 15:04

Ο “Νικηφόρος Φωκάς” βλέπει το “Barbaros”: Σε ετοιμότητα και άλλα σκάφη του στόλου μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: