Στιγμιότυπο από τη γιορτή του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών - Πηγή: via Facebook

Οι Έλληνες του Βελγίου κρατούν την ελληνική παιδεία ζωντανή παρά τις περικοπές από την Αθήνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Με κέφι, ταλέντο και δημιουργική διάθεση μαθητές και καθηγητές του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών (Άντερλεχτ) σε μία κατάμεστη αίθουσα έδωσαν δυναμικά το παρόν τους και παρουσίασαν ποιήματα, εκθέσεις και τραγούδια για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι Θρακιωτών, Ηπειρωτών, Ποντίων και Κρητών. Χόρεψαν με ζωντανή μουσική , με ψυχή και υπερηφάνεια παραδοσιακούς χορούς φορώντας εντυπωσιακές φορεσιές.

Στόχος της εκδήλωσης η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης το Υπ. Παιδείας “έκοψε” κονδύλια κι έτσι πολλοί γονείς αδυνατούν να καταβάλλουν τα δίδακτρα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν το ελληνικό σχολείο και τα παιδιά τους να μη μάθουν την ελληνική γλώσσα. Μισθώνουν αίθουσες βελγικών σχολείων, πληρώνουν ασφάλεια των μαθητών και των Ελλήνων εκπαιδευτικών για τις ώρες που γίνεται το μάθημα και τα περισσότερα σχολικά βιβλία αγοράστηκαν από την τσέπη του συλλόγου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα

Be the first to comment on "Οι Έλληνες του Βελγίου κρατούν την ελληνική παιδεία ζωντανή παρά τις περικοπές από την Αθήνα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*