Οι Ειδικές Επιχειρήσεις πρωταγωνιστούν στον Παρμενίωνα: Η ταχεία επέμβαση στο επίκεντρο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Με ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές επιχειρήσεις και τις κινήσεις ταχείας τακτικής φαίνεται πως εργάζονται ήδη κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών τμημάτων που παίρνουν μέρος στην διακλαδική ετήσια άσκηση «Παρμενίων 2018».

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, εκείνο που φάνηκε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πως με βάση τις πληροφορίες που δίνονται και εξετάζονται, εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η ταχεία κίνηση τμημάτων των ειδικών δυνάμεων προς ένα σημείο.

Πάνω σ’ αυτή την ταχυκινησία τα σενάρια των ασκήσεων φαίνεται πως θα συμπεριλάβουν, σ’ ένα μεγάλο μέρος τους, τμήματα των ειδικών δυνάμεων τα οποία έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε πολυποίκιλα σενάρια τόσο εντός ενός νησιού, όσο και σε βραχονησίδες κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, στέλνοντας και μ’ αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα.

  • Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ένα μεγάλο μέρος των ελικοπτέρων κυρίως του Στρατού Ξηράς, θα έχει ως αποστολή τη μεταφορά στρατιωτικών τμημάτων με προσωπικό των ειδικών δυνάμεων προς διάφορα σημεία, όμως κατά την πτήση τους, μπορεί το σενάριο ν’ αλλάξει , το ίδιο και η κατεύθυνσή τους.

Ο καλύτερα πληροφορημένος είναι εκείνος που έχει και το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε επιχείρηση και γι’ αυτό τον απλό λόγο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση πάνω σ’ αυτό, καθώς ήδη έχουν φτάσει οι εντολές προς τις μονάδες οι οποίες εργάζονται μυστικά στο να καταφέρουν να συλλέξουν τις πληροφορίες που έχουν ζητηθεί από τα επιτελεία.

Ακολουθούν αναγνωρίσεις σε διάφορους τόπους και με διαφορετικές απαιτητικές παραλλαγές, άλλωστε δεν είναι λίγες αυτές που γίνονται 365 ημέρες τον χρόνο κυρίως από στελέχη ειδικών επιχειρήσεων που υπηρετούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και γνωρίζουν πολύ καλύτερα το τοπίο στο οποίο καλούνται να κινηθούν.

Μια ακόμη άσκηση, αυτή τη φορά με πραγματικά πυρά, θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και στελέχη από μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και είναι οι καταδείξεις στόχων μέσω laser και η καταστροφή αυτών από τα μαχητικά F-16, Mirage 2000 & 2000-5 & F-4 Phantom.

  • Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πάντα στο Αιγαίο

Με μονάδες επιφανείας και όχι μόνο το Πολεμικό Ναυτικό απαντά οποιαδήποτε στιγμή σε ότι του ζητηθεί, καθώς ήδη εδώ και μέρες πλοία του Στόλου μπορεί να πήραν μέρος στις ασκήσεις του ΠΝ «Αστραπή», «Βροντή» και «Ορμή», αλλά ορισμένα δεν επέστρεψαν στο Ναύσταθμο και πήραν νέα αποστολή διακριτικής επιτήρησης.

  • Ανάμεσα σ’ αυτά τα πλοία είναι Φρεγάτες και μονάδες της διοίκησης ταχέων σκαφών που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο στέλνοντας τις δικές τους πληροφορίες για κινήσεις που έχουν να κάνουν με την Τουρκική άσκηση «Μπλε Φάλαινα» υπό Νατοϊκό «καπέλο» .

Επίσης όπως και στα μέσα Σεπτεμβρίου είδαμε στο Αιγαίο πάνω από 45 μονάδες του Στόλου, το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί αλλά σ’ αυτές θα προστεθούν επιπλέον τόσο αρματαγωγά όσο και αερόστρωμνα Zumbr για τη μεταφορά των Ταγμάτων της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που θα πραγματοποιήσουν αποβατική ενέργεια στη Χίο.

Στον Έβρο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα γίνουν τρεις σχεδόν ταυτόχρονες ενέργειες από το σύνολο των δυνάμεων, η μια εξ αυτών όπως λένε ανώτατα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα γίνει για πρώτη φορά και μάλιστα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκεί θα φανούν πολλά για τις ισχυρές δυνάμεις στης Θράκης.

Μεγάλη διεθνής ναρκοθηρευτική άσκηση στη Γαλλία με τη συμμετοχή και του ελληνικού Ναυτικού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: