Οι Αμερικανοί εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης για την άδεια στον Κουφοντίνα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι Αμερικανοί είναι έξω φρενών με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να δοθεί εξαήμερη άδεια στον δολοφόνο της 17 Νοέμβρη, όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στην ελληνική για την πρακτική αυτή, και σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζει φόβους ότι σύντομα πιθανότατα θα μπορούσε και να αποφυλακιστεί.

Οι Αμερικανοί αντέδρασαν και στις πληροφορίες για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Αμερικανοί διπλωμάτες που υπηρέτησαν στην Ελλάδα και συνάντησαν την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφους, ομιλούν για απαράδεκτες πράξεις εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης και της ελληνικής κυβέρνησης και έκαναν την υπόθεση ότι πρόκειται για πολιτικές πράξεις.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από την ελληνική να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, και να μην δίνονται άδειες σε όσους κατηγορούνται για δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Αμερικανοί κατηγορούν τον Κουφοντίνα για τη δολοφονία 11 ανθρώπων. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και Αμερικανοί.

Επίσης σημειώνουν ότι ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και δηλώνουν ότι εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών για να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Η Αμερική καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες αυτού του είδους, αλλά και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του Κουφοντίνα.

Εκτός φυλακών ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Άδεια τεσσάρων ημερών συν δύο οδοιπορικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: