Ο Τραμπ δεν θέλει αναστολή πωλήσεων όπλων στη Σ. Αραβία: “Θα έκανε περισσότερο κακό σε εμάς”




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι η αναστολή των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, σε αντίποινα για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, «θα έκανε περισσότερο κακό» στην αμερικανική οικονομία απ’ ό,τι στο Ριάντ.

«Πιστεύω ότι αυτό αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και δεν είναι εποικοδομητικό για εμάς να ακυρώσουμε μια παραγγελία σαν αυτήν», εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αυτό θα έκανε πολύ περισσότερο κακό σε εμάς απ’ ό,τι σε αυτούς», επέμεινε. «Μπορούμε να κάνουμε άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εξήγηση της Σαουδικής Αραβίας για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου και επικριτή της κυβέρνησης Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νεβάδα, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να μην γνώριζε για τον θάνατο του Κασόγκι.

Το Βερολίνο θέτει υπό αμφισβήτηση την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ενόσω ερευνάται ο θάνατος του δημοσιογράφου Κασόγκι

Η Γερμανία δεν πρέπει να εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Tagesthemen της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Μάας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκριθούν οι πωλήσεις, καθώς παραμένει ασαφές τι συνέβη στον Κασόγκι, σε μια κατά τα φαινόμενα επανεξέταση της απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο μήνα για να επιτραπεί η πώληση συστημάτων πυροβολικού στο Ριάντ.

“Όσο οι έρευνες διεξάγονται και όσο δεν ξέρουμε τι συνέβη εκεί, δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε θετικές αποφάσεις για τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία”, δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Έλκο, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο, Germany

Ο Ντ. Τραμπ “αθωώνει” τον Πρίγκηπα για τη δολοφονία: Αξιόπιστη η εξήγηση της Σ. Αραβίας!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: