Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει το plan B, δεν τον υποκατέστησα στις ΗΠΑ, είπε ο Καμμένος




“Το τι έχει γραφτεί είναι απίστευτο, πραγματικά”, σχολίασε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας στην ΕΡΤ, σε ερώτηση για το εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βάσεις, πρόταση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις..

Είπε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το εναλλακτικό σχέδιο, αλλά δεν το εγκρίνει ως εναλλακτική εθνική πολιτική.
Πρόσθεσε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με τον όρο Μακεδονία. Ωστόσο, συμπλήρωσε οτι το κόμμα του δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να βρεθεί λύση.

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε οτι στο State Depertment εξήγησε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν βρίσκει σύμφωνους του ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου δεν θα την ψηφίσουν στη Βουλή.

“Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε”, είπε και τόνισε οτι “η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με 3 κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο 2ος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο 3ος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε”.

“Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά” συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος για να συμπληρώσει οτι “με τον πρωθυπουργό δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος.Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία”.

Αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ είπε οτι ήταν επιτυχημένο, οτι πιστοποιήθηκε πως η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες.
“Η ανακοίνωση Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα -Κύπρος -Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα μας” πρόσθεσε.

“Οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να είναι το κέντρο που θα γίνεται ο διάλογος στη Μεσόγειο” υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

 

Αντιφατική η στάση Καμμένου, κάνει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, επισημαίνει ο Σκουρλέτης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: