Ο Πάστορας Μπράνσον είναι ελεύθερος, εμείς ακόμα είμαστε όμηροι, γράφει ο Σενέρ Λεβέντ




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Μόλις ο πάστορας Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος, ήχησε στα αφτιά όλων η φωνή του Ταγγίπ Έρντογαν: «Ε Αμερική… Ενόσω εγώ είμαι εδώ, κανείς δεν μπορεί να πάρει από τα χέρια μας αυτό τον τρομοκράτη», έλεγε. Και τον πήρε!

Αποδείχθηκε κενού περιεχομένου και αυτό το παραμύθι. Ακριβώς όπως οι μπαρούφες για την Συρία, την Γερμανία, την Ρωσία και το Ισραήλ. Αποκάλεσε «απομεινάρι των Ναζί» την Γερμανία και μετά γονάτισε. Προκάλεσε την Ρωσία και μετά φίλησε το χέρι του Πούτιν. Δεν άφησε πράγμα που δεν είπε για τον Άσσαντ στην Συρία. Και τώρα ψάχνει τρόπους συμφιλίωσης.

  • Είπε «ένα λεπτό» στο Ισραήλ και ύστερα υπαναχώρησε και εκεί. Και ιδού στο τέλος ο Μπράνσον. Τον αποκάλεσε τρομοκράτη.  Δεν τον αφήνω είπε. Προκάλεσε την Αμερική. Παρουσιάστηκε ως ο νούμερο ένα εχθρός του ιμπεριαλισμού. Εξαιτίας του, ο λαός έσπασε και έκανε κομμάτια τα ακριβά του τηλέφωνα. Έγινε πρωταθλητής της μπαρούφας! Μαζί με αυτόν έγιναν μαϊμούδες μασκαράδες και τα ΜΜΕ του. Ο πάστορας Μπράνσον, που δικάστηκε για την ποινή της 35ετούς βαριάς κάθειρξης, αφέθηκε ελεύθερος στο τέλος. Επέστρεψε μάλιστα στο σπίτι του. Και έγινε δεχτός στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα ευλόγησε και τον Τραμπ.

Δεν έλεγες ότι ήταν τρομοκράτης; Αν ήταν πράγματι τρομοκράτης, θα τον άφηνες; Το ξέρεις και εσύ ότι δεν είναι τρομοκράτης.  Αλλά, παρά το γεγονός ότι το γνώριζες, συνέλαβες τον άνθρωπο. Ακριβώς όπως έκανες σε άλλους, τον χρησιμοποίησες και αυτόν ως όμηρο. Δεν διαφέρεις καθόλου από τους αεροπειρατές. Υπάρχουν πολλοί στις φυλακές όπως ο Μπράνσον. Και εκείνοι είναι αθώοι. Αλλά εκείνοι δεν έχουν Αμερική. Δεν έχουν Γερμανία. Δεν έχουν Γαλλία! Ποιος θα τους σώσει; Μόνο εκείνοι είναι για τα δόντια σου!

Και εμείς στην Κύπρο. Κοίτα. Οι πολίτες χορεύουν από χαρά επειδή αφέθηκε ελεύθερος ο Μπράνσον.  Χαίρονται επειδή έσωσαν τα χρήματά τους. Δεν θα αποδυναμώνονται πλέον οι λίρες που έχουν στην τσέπη, λένε! Αυτή είναι μια άλλη πλάνη. Δεν ξέρουν ότι δεν ήταν ο πάστορας Μπράνσον η μόνη αιτία για το δολάριο. Αλλά ο Ταγγίπ κατάφερε να πείσει τον λαό ότι η οικονομική κατάρρευση προήλθε από το εξωτερικό! Δεν είναι ότι ο άνθρωπος τσαλαπάτησε το τηλέφωνό του και το έσπασε! Απόλαυσε έτσι την νίκη κατά του ιμπεριαλισμού!

  • Κάποιοι λένε ότι αυτές είναι οι καλές μας μέρες ακόμα. Και οι δικές σου καλές μέρες σουλτάνε. Κανενός η κατάρα δεν πάει χαμένη. Ούτε των Ελλήνων, ούτε των Ρουμάνων, ούτε των Αργεντινών. Γκρεμίστηκαν ένας-ένας οι φασίστες δικτάτορες που τους καταπίεζαν όλους. Και εσύ θα λογοδοτήσεις. Θα δικαστείς. Και τότε ίσως την πρώτη πέτρα να σου την ρίξουν οι ακόλουθοί σου, οι οποίοι τώρα σε εξυψώνουν, κάνουν ό,τι τους πεις και δεν γνωρίζουν όρια στην κολακεία. Διέπραξες πολλά εγκλήματα, πάρα πολλά. Όχι μόνο εναντίον του δικού σου λαού, εναντίον όλων. Έστω και αν μια μέρα συμφιλιωθείς με τον Άσσαντ, μήπως θα σε συγχωρήσει ποτέ ο συριακός λαός; Η οι Κούρδοι των οποίων έκαψες τα χωριά; Θα σε συγχωρέσουν;

Εκπλήττομαι με τον Αναστασιάδη, ο οποίος ελπίζει να επιδείξεις καλή θέληση και άρχισε να διαπραγματεύεται απευθείας μαζί σου αποκλείοντας την τουρκική πλευρά στην Κύπρο. Τι μου θυμίζει αυτή η επαφή; Την συμφωνία του Χίτλερ με τον Στάλιν! Το σύμφωνο μη επίθεσης! Όλα ήταν καλά και ωραία στην αρχή. Ενώ εισερχόταν ο Χίτλερ στην Πολωνία από την μια μεριά, από την άλλη εισήλθε ο σοβιετικός στρατός. Συνέτριψαν την Πολωνία. Και από την άλλη ο Στάλιν προσάρτησε στην Σοβιετική Ένωση τις τρεις Βαλτικές δημοκρατίες, την Λετονία, την Λιθουανία και την Εσθονία. Ύστερα τι έγινε;

  • Ο Χίτλερ παραβίασε μονομερώς την συμφωνία και επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση το 1941. Την αιφνιδίασε. Μπήκε πολύ εύκολα στην Ουκρανία και την Λευκορωσία. Ο σοβιετικός λαός πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα για τον αιφνιδιασμό. Μήπως μπορεί κάποιος να πλαγιάσει ποτέ στο ίδιο κρεβάτι με μιαν φασιστική διοίκηση; Τι ελπίζεις κύριε Νίκο; Μήπως θα κάνεις την Τουρκία να αποδεχτεί αυτά που δεν αποδέχτηκε η τουρκική πλευρά στην Κύπρο;

Μήπως εσύ δεν ήσουν αυτός που είπε ότι οι διαπραγματεύσεις περιήλθαν σε αδιέξοδο κατόπιν πιέσεων της Τουρκίας; Δεν έλεγες ότι αν εξαρτιόταν από εμάς θα το λύναμε; Τι έγινε τώρα και αφήνεις τον αδελφό σου τον Λεμεσιανό Μουσταφά και τρέχεις στον Μεβλούτ; Αν θα σώσεις την Κύπρο, κοίτα να την σώσεις μαζί μας. Όχι με την Τουρκία.

  • Πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Από τον πάστορα Μπράνσον στην Κύπρο. Ο λαός κοροϊδεύει τον Ταγγίπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιράζεται τα βίντεο στα οποία έλεγε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσω έναν τρομοκράτη». Κοιτάξτε τον «παγκόσμιο ηγέτη». Σε τι χάλι περιήλθε. Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί προς το παρόν την κατάσταση περιμένουν με ελπίδα να ανακτήσει την αξία της η τουρκική λίρα έναντι του ξένου συναλλάγματος.

Και κάποιοι λένε ότι «ο πάστορας είναι ελεύθερος, αλλά μας έμειναν τα παλούκια που φάγαμε». Δεν πειράζει. Αυτό το παλούκι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο είναι άλλωστε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Είμαι Τούρκος, αλλά έστω και αν είμαι Τούρκος δεν έχω κανένα κοινό μαζί σας, λέει ο Σενέρ Λεβέντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: