Ο Μάθιου Νίμιτς συγχαίρει όλες τις πολιτικές δυνάμεις των Σκοπίων: Ευπρόσδεκτη εξέλιξη…




«Έχω επίγνωση της πρόσφατης ψηφοφορίας την Παρασκευή το βράδυ στο εθνικό κοινοβούλιο και θέλω να εκφράσω την μεγάλη ικανοποίηση μου για αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη όχι μόνο για τη χώρα σας (πΓΔΜ) αλλά για την περιοχή και για την Ευρώπη”.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ο μεσολαβητής για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς σε δήλωσή του στη Φωνή της Αμερικής (VoA).

Σημειώνει και τα εξής:

“Θέλω να συγχαρώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, και ιδίως την ηγεσία της, για αυτό το σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το πώς το δημοκρατικό σύστημα εργάστηκε αποτελεσματικά και υπεύθυνα, σύμφωνα με το συνταγματικό σύστημα και το δημοκρατικό πνεύμα του λαού. Ελπίζω ότι τα υπόλοιπα βήματα θα προχωρήσουν ομαλά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ενθαρρύνω όλους τους πολιτικούς ηγέτες να συνεργαστούν εποικοδομητικά για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία και να προχωρήσουν στην υλοποίηση της. Εξ’ ονόματος του Γενικού Γραμματέα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως πάντα».

Πέρασε στην Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αλλαγή: Βρήκε ο Ζάεφ την απόλυτη πλειοψηφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: