Ο Κάνιε Γουέστ πλήρωσε το πρόστιμο υποψήφιας δημάρχου στο Σικάγο




Ο Κάνιε Γουέστ δώρισε το ποσό των 73.540 δολαρίων σε υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο του Σικάγο, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα.

Η Amara Enyia έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Σικάγο το 2015 και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκλεισε ποτέ τον λογαριασμό της προεκλογικής της εκστρατείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Chicago Tribute» στην Enyia «επιβλήθηκε πρόστιμο από αρμόδιους για τις εκλογές αξιωματούχους για μη υποβολή τριμηνιαίων εκθέσεων οικονομικής εκστρατείας, όπως απαιτείται από τον νόμο».

Το ποσό ανήλθε σε 73.540 δολάρια και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εκλογικού Συμβουλίου, Ματ Ντίτριχ η Enyia θα μπορούσε να είναι και πάλι υποψήφια δήμαρχος, αν πλήρωνε το πρόστιμο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Τώρα, χάρη σε δωρεά του ράπερ Κάνιε Γουέστ, η Enyia έχει αποπληρώσει το χρέος του 2015. Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Ευχαριστούμε τον Κάνιε Γουέστ που έχει μεγαλώσει στο Σικάγο, για τη γενναιόδωρη πράξη του. Η εκστρατεία της Amara δραστηριοποιεί τους ανθρώπους γύρω από την πόλη με τολμηρές ιδέες και λύσεις που δίνουν ώθηση στο Σικάγο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα καθώς εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για τη νίκη μας στις εκλογές».

Την περασμένη εβδομάδα την υποψήφια δήμαρχο στήριξε ο συνεργάτης του Γουέστ, Chance the Rapper, ο οποίος επίσης είναι από το Σικάγο.

Σύμφωνα με τους Chicago Sun Times, η Enyia λέει ότι ο Chance the Rapper τις προτείνει ιδέες για την εκστρατεία της. Για παράδειγμα της πρότεινε να προωθήσει τη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την «ισότητα» στη χρηματοδότηση των φοιτητών στα δημόσια σχολεία του Σικάγου.

25/10/2018 09:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Φίτζι: Η Μέγκαν και ο Χάρι μιλούν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: