Ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης συναντήθηκε με τον Οζερσάι στη Λεμεσό

File Photo: O Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στις Διακοινοτικές Διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης (Δ) υποδέχεται τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Γερμανίας κ. Michael Roth(Α). ΓΤΠ / Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ο ούτω καλούμενος «πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος στα κατεχόμενα, Κουτρέτ Οζερσάι συναντήθηκε στην διάρκεια δείπνου με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με δική του ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οζερζάι έγραψε ότι με τον κ. Μαυρογιάννη συναντήθηκαν και πριν από λίγο καιρό στη Νέα Υόρκη και συνέχισαν τη συνάντησή τους στη Λεμεσό. Δημοσιεύεται και σχετική φωτογραφία των δύο ανδρών. Στο σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία, ο Κουτρέτ Οζερσάι γράφει: «Δεν μπορούμε να ζούμε το σήμερα και να χάσουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον συζητώντας επί 50 χρόνια για το τί θα γίνει στο μέλλον κάνοντας θεωρητικές συζητήσεις».

Αναφέρεται, επίσης, στη σημασία του απευθείας διαλόγου χωρίς να είναι ανάγκη, κατά την έκφρασή του, «να αποδείξουμε οτιδήποτε στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς παράγοντες».

Στην Νέα Υόρκη ο Οζερσάι είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Έγκυρη πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συναντήσεις αυτές είναι λανθασμένες, γιατί, όπως επεσήμανε, «εξοργίζουν» Μουσταφά Ακιντζί. Ο Οζερσάι είναι ευνοούμενος της ‘Αγκυρας και οι Ελληνοκύπριοι επίσημοι με τέτοιες συναντήσεις «πέφτουν στην παγίδα της ‘Αγκυρας , που προετοιμάζει το έδαφος για τις “προεδρικές εκλογές” στα κατεχόμενα, που, εκτός απροόπτου θα γίνουν το 2020», σημείωσε η ίδια πηγή. Επίσης, πρόσθεσε ότι δίνεται η εντύπωση έμμεσης αναγνώρισης της ιδιότητας του Οζερσάι .

Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ , ‘Αντρος Κυπριανού, έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Μιλώντας στη συνάντηση ειρήνης και επανένωσης, την οποία οργάνωσε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις, είπε ότι η επιλογή είναι μια και περιγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο. Στόχος, πρόσθεσε, είναι «η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, που θα μας απαλλάσσει από την κατοχή». Επίσης, δήλωσε ότι «κάποιοι φλερτάρουν με διαφορετικές ιδέες» και κάλεσε όλους «να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις αυτές».

Κοινή δέσμευση Νεοφύτου-Ερχιουρμάν για Κυπριακό: Προαναγγέλθηκε νέα συνάντηση

20/10/2018 20:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal