Ντόμινο από την παραίτηση Κοτζιά: Έξερράγη το Μαξίμου για τα μυστικά κονδύλια




Φαινόμενο ντόμινο προκαλεί η παραίτηση Κοτζιά, καθώς τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για τα μυστικά κονδύλια προκάλεσαν την ανάφλεξη μίας μίνι βόμβας για το που διατέθηκαν 1 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών και την παρεπόμενη σκληρή αντίδραση του Μαξίμου.

Πηγή, ήταν η Βουλή και η επιτροπή της οποίας έργο είναι να ενημερώνεται δημόσια για το που πηγαίνουν τα χρήματα των υπουργείων που χαρακτηρίζονται “μυστικά”. Δηλαδή διατίθενται χωρίς να καταγράφεται το παραμικρό, για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Μία τέτοια ενημέρωση, πυροδότησε την βόμβα, το φυτίλι της οποίας είχε ανάψει από τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο, για τα κονδύλια των υπουργείων.

Εκεί ακούστηκαν πολλά: Για μεσολάβηση υπέρ του Σόρος στα Βαλκάνια, φέρεται να κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Άμυνας και ο παραιτηθείς πλέον υπουργός του απάντησε:

Τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ελέγχονται από την Βουλή και φέρεται να πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως τα μισά χρήματα πηγαίνουν στην εκκλησία.

Η ιστοσελίδα iefimerida δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο πράγματι από τον έλεγχο της Βουλής προκύπτει που διατέθηκαν τα χρήματα.

Η αλήθεια είναι, πως η επιτροπή αυτή, συστάθηκε με προσωπική προσπάθεια του Νίκου Κοτζιά.

Πάντως, το ωστικό κύμα της μίνι βόμβας έγινε αντιληπτή και από το Μαξίμου, που επιτέθηκε στην ιστοσελίδα κάνοντας λόγο για αθλιότητα:

“Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει πως “αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό”.

Σημειώνει ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ”. “Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας”, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει πως “όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε”.

Προηγήθηκε καταγγελία Βούτση

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.” αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής.

“Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων», καταλήγει ο Νίκος Βούτσης.

Και η ΝΔ απαντά

Πηγές της ΝΔ, δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του Mεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν τα εξής: «Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο ‘φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’».

HELLAS JOURNAL

Αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ φρεγάτας και Μπαρμπαρός: “Καλείσαι να εξέλθεις από την περιοχή”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: