Ντέρμπι κορυφής στο Αγγλικό πρωτάθλημα: Την Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται η Τότεναμ Χότσπερ




Η εφετινή Premier League δικαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το αγγλικό, είναι το καλύτερο και το πιό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Μετά το πέρας των πρώτων εννέα αγωνιστικών, πέντε ομάδες βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών και διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή.

Από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία το ντέρμπι της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πετεινοί» θέλουν την νίκη για να ξεπεράσουν τους «πολίτες» που συγκατοικούν στην κορυφή με την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει πιό πλήρης και πιό έτοιμη από ποτέ για την κατάκτηση του τίτλου στο Νησί, όμως για να τα καταφέρει θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Και μία απ΄ αυτές, είναι να φεύγει αλώβητη από τα ντέρμπι της διοργάνωσης, όπως αυτό στο Λονδίνο, με την παραδειγματικά σταθερή τα τελευταία χρόνια, Τότεναμ.

Οσον αφορά στους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ, υποδέχονται την Κάρντιφ και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, ενώ η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θέλει το «διπλό» στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας για να παραμείνει σε «τροχιά τίτλου».

Με τον ίδιο στόχο, η Τσέλσι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέρνλι και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που έδειξε …σημάδια ζωής στο 2-2 με τους «μπλε», φιλοξενεί την ανεβασμένη Εβερτον σε μία αναμέτρηση που αναμένεται αμφίρροπη.

Την θέση της στην κορυφή θα υπερασπιστεί η Ντόρτμουντ απέναντι στην Χέρτα Βερολίνου

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Λίβερπουλ-Κάρντιφ 27/10
Φούλαμ-Μπόρνμουθ 27/10
Γουότφορντ-Χάντερσφιλντ 27/10
Μπράϊτον-Γουλβς 27/10
Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ 27/10
Λέστερ-Γουέστ Χαμ 27/10
Μπέρνλι-Τσέλσι 28/10
Κρίσταλ Πάλας-Αρσεναλ 28/10
Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Εβερτον 28/10
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 29/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 23
Λίβερπουλ 23
Τσέλσι 21
Άρσεναλ 21
Τότεναμ 21
Μπόρνμουθ 17
Γουότφορντ 16
Έβερτον 15
Γουλβς 15
Μάντσεστερ Γ. 14
Λέστερ 12
Μπράιτον 11
Μπέρνλι 8
Γουέστ Χαμ 7
Κρίσταλ Πάλας 7
Σαουθάμπτον 6
Κάρντιφ 5
Φούλαμ 5
Χάντερσφιλντ 3
Νιούκαστλ 2

25/10/2018 12:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: