Νέο “χαστούκι” για τη Μέρκελ: Δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 24% θα ψήφιζε το κόμμα της




Συνεχίζεται η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kυριακάτικης Bild, η οποία δημοσιεύεται ανήμερα των κρίσιμων εκλογών στο κρατίδιο της Εσσης.

Μόνο το 24% των Γερμανών πολιτών θα τους ψήφιζε αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δηλαδή -2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας πριν από δύο εβδομάδες (26%), ποσοστό το οποίο ήταν ήδη το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί μέχρι τώρα για τους Χριστιανοδημοκράτες σε πανγερμανικό επόπεδο. Θα ελάμβαν δηλαδή σήμερα 6% λιγότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 20% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), πλησιάζοντας έτσι τους συντηρητικούς.

Τρίτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 16% (+1%) και μόλις τέταρτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με το (σταθερό) ποσοστό 15%. Φιλελεύθεροι (FDP) και Αριστερά (Die Linke) παραμένουν επίσης σταθεροί και θα ελάμβαναν 10% αντίστοιχα.

28/10/2018 09:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

 

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι πηγαίνει Βερολίνο για συνάντηση με τη Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: