Μόσχα στα Σκόπια: Εμείς θα σας αναγνωρίζουμε μόνο ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Σε μία καλά σχεδιασμένη κίνηση, που ακολούθησε τη ψηφοφορία στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, η πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια.

Σε μήνυμα στο Twitter, έγραψε ότι η Μόσχα δεν αλλάζει την απόφαση της και θα συνεχίσει να ονομάζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Με τον τρόπο αυτό, θέλει να τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι σε αντίθεση με την Αμερική, το ΝΑΤΟ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαιτούν την αλλαγή της ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία», η Μόσχα επιμένει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στόχος της Ρωσίας είναι η έξαρση του «μακεδονικού» εθνικισμού, σε μία κρίσιμη στιγμή για τα Σκόπια. Το μήνυμα ήταν η απάντηση της Μόσχας, στην απόφαση του Σκοπιανού Κοινοβουλίου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας.

Ως γνωστόν, οκτώ βουλευτές του εθνικιστικού VMRO, που είχαν προβλήματα με τη σκοπιανή Δικαιοσύνη, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, με αποτέλεσμα να ακουστούν καταγγελίες και κατηγορίες για εξαγορά τους.

Στο μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας, στο Twitter, αναφέρονται τα εξής:

  • «Η Ρωσία αναγνώρισε τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα πριν από περισσότερα από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της».

Μετά τη δημοσίευση του Tweet, ακολούθησαν μηνύματα Σκοπιανών, με τα οποία ευχαριστούσαν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη βοήθεια τους προς τη γειτονική χώρα. Ένα από αυτά ανέφερε ότι «οι “Μακεδόνες” είμαστε με τη Ρωσία».

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων και ότι δρα κυρίως εθνικιστικά για να αποτρέψει την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκληρό μήνυμα Καμμένου σε στελέχη που φλερτάρουν με την ΝΔ: Τέλειωσαν, εγώ φταίω που έδωσα θέσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: