Μητσοτάκης σε πρέσβεις της Ε.Ε. : Η κυβέρνηση ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος




Πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ε.Ε., στην κατοικία της Πρέσβεως της Αυστρίας, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στην αρχική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που», όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας». Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματός του, ο κ Μητσοτάκης τόνισε πως «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μίλησε για «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις», καθώς όπως είπε, «ο βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στους Πρέσβεις πως η υπερφορολόγηση, που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πλήττοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη και επιβαρύνοντας ακόμη και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. «Η συρρίκνωση των εισοδημάτων επηρεάζει σήμερα στην Ελλάδα ακόμη και τις γεννήσεις καθώς τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα εν όψει των εκλογών ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κλίμα οξύτητας το οποίο και απέδωσε στον διχαστικό λόγο της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους». Ερωτηθείς, μάλιστα, για τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες, προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο και δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες εκείνος θα επιμείνει να μιλά για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και υποδαυλίζει τον διχασμό των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει κατορθώσει να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και -κυρίως- ενωμένες κεντροδεξιές παρατάξεις της Ε.Ε. και μάλιστα σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πετύχει να συνενώσει σε ένα θετικό ρεύμα νίκης όλους τους δημιουργικούς Έλληνες και τις μετριοπαθείς δυνάμεις του τόπου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα hot spots που υποδέχονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την εικόνα ντροπής που εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα τεράστια κονδύλια που έχει διαθέσει γι’ αυτό τον σκοπό η Ε.Ε. Τόνισε μάλιστα ότι «με δεδομένο το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί από την Ευρώπη για το προσφυγικό, η τραγική εικόνα που αντίκρισα και προσφάτως στη Σάμο εγείρει πολλά ερωτήματα που οφείλει να τα απαντήσει η κυβέρνηση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε «άκρως προβληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται από το 75% των Ελλήνων. «Καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί να εκχωρήσει στη γειτονική μας χώρα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/10/2018 17:44

Ερώτηση στη Βουλή για την πρόταση Καμμένου, κατέθεσε ο Κουμουτσάκος στον Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: