Μέσα στο 2019 θα κριθεί η παραμονή του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό, λέει η Νάλες

Leader of the German Social Democratic Party (SPD) Andrea Nahles gives a press statement after first exit polls during the Hessian state elections at the party’s headquarters in Berlin, Germany, 28 October 2018. EPA, OMER MESSINGER
Προθεσμία μέχρι το φθινόπωρο του 2019, όταν θα γίνει η ενδιάμεση αξιολόγηση της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, προκειμένου το κόμμα της να αποφασίσει εάν θα αποχωρήσει ή όχι από την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Έσση, όπου το SPD, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χάνει περίπου δέκα μονάδες από το 2013 και περιορίζεται στο 19,8%, η κυρία Νάλες εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ομοσπονδιακή πολιτική συνέβαλε σημαντικά» σε αυτή την εικόνα και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στην κεντρική κυβέρνηση. Η αρχηγός του SPD τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους Χριστιανοδημοκράτες ένας «οδικός χάρτης, στον οποίον θα ορίζονται συγκεκριμένοι στόχοι» μέχρι την αξιολόγηση του φθινοπώρου. Η ίδια αύριο σκοπεύει να υποβάλει σχετικές προτάσεις πρώτα στο Προεδρείο του κόμματός της.

Η πιθανή διάδοχος της Μέρκελ στο CDU προειδοποίησε με εκλογές αν αποχωρήσει το SPD

Σαρώνουν οι Πράσινοι στην Έσση, σύμφωνα με τα exit polls: Απώλειες για CDU και SPD

28/10/2018 20:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal