Μεγάλη διεθνής ναρκοθηρευτική άσκηση στη Γαλλία με τη συμμετοχή και του ελληνικού Ναυτικού




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

«Μαύρες Ελιές 2018» ήταν το χαρακτηριστικό κωδικό όνομα της άσκησης ναρκοθηρίας που διεξήχθη στον Κόλπο του Λέοντα στις νότιες ακτές της Γαλλίας.

Η χώρα μας συμμετείχε με το Ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ» με το οποίο ταξίδεψαν και «βάτραχοι» με εξειδίκευση στην εξουδετέρωση ναρκών. Η άσκηση κράτησε δεκατέσσερις ημέρες και διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η απόλυτη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις, η διαδικασίες ναρκοθηρίας, επισήμανσης μιας επικίνδυνης παγιδευμένη από νάρκες περιοχή καθώς επισης και η ανέλκυσή τους στην οποία συμμετείχαν δύτες.
Με την ευκαιρία της άσκησης τα πληρώματα είχαν τη δυνατότητα να ασκηθούν και στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, αντικείμενο πάνω στο οποίο συνεχώς ασκούνται με κάθε ευκαιρία προσωπικό από το Πολεμικό Ναυτικό διαφορετικών κρατών με κύριο γνώμονα τη συνεργασία της συναντίληψης σε συμμαχικό επίπεδο.

Στον κόλπο του Λέοντα εκτός της Ελλάδας και της Γαλλίας πήραν μέρος και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group 2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: