Με διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς την Ονδούρα απειλεί ο Τραμπ λόγω μεταναστών




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να διακόψει την οικονομική και την υλική βοήθεια που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση στην Ονδούρα αν οι τοπικές αρχές δεν ανακόψουν την πορεία ενός καραβανιού μεταναστών που κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα.

“Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν σθεναρά τον πρόεδρο της Ονδούρας ότι αν το μεγάλο καραβάνι που κατευθύνεται στις ΗΠΑ δεν σταματήσει και δεν επιστρέψει πίσω στην Ονδούρα, δεν θα δίνονται πλέον άλλα χρήματα ή βοήθεια στην Ονδούρα, με άμεση ισχύ”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Περίπου 3.000 μετανάστες πέρασαν τη Δευτέρα τα σύνορα της Ονδούρας με τη Γουατεμάλα και κατευθύνονται βόρεια, μετά από αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές και παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον ότι δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Το Σάββατο περίπου 1.300 άνθρωποι ξεκίνησαν από τη βόρεια Ονδούρα αυτήν την αποκαλούμενη “Πορεία του Μετανάστη”. Το πλήθος έχει πλέον διπλασιαστεί σε αριθμό. Οι μετανάστες σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο στο Μεξικό ή να περάσουν, αν μπορέσουν, στις ΗΠΑ.

Οι πάμφτωχες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, από τις οποίες έχουν φύγει χιλιάδες μετανάστες τα τελευταία χρόνια, δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, να λάβουν μέτρα για να ανακόψουν τη μαζική έξοδο των πολιτών τους.

16/10/2018 17:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: