Λάδι στη φωτιά από Σαλβίνι και Ντομπρόβσκις: Σε ρόλο πυροσβέστη ο Μοσκοβισί στη Ρώμη




“Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες” δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι η Επιτροπή έχει ανταλλάξει επιστολές με τις ιταλικές Αρχές. Σύμφωνα με τον Β. Ντομπρόβσκις, οι Ιταλικές Αρχές είχαν ενημερώσει για τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού το 2019 και συγκεκριμένα για το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η Επιτροπή απάντησε στην Ιταλία ότι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η Επιτροπή έλαβε χθες βράδυ το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας χωρίς αλλαγές.

Εν τω μεταξύ έχει ανακοινωθεί ότι ο Επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Ρώμη στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσει με την Ιταλική κυβέρνηση το ζήτημα του προϋπολογισμού.

Σαλβίνι: Ο Γιούνκερ ας πιει έναν καφέ

Μετά από τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, και ο γραμματέας της Λέγκα και ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι θέλησε να απαντήσει στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τα δημοσιονομικά της Ιταλίας.

«Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιεί έναν καφέ», είπε ο Σαλβίνι.

«Οι παρεκκλίσεις, έγιναν από την Ευρώπη η οποία έφερε ανασφάλεια και μη μόνιμη εργασία σε μια ολόκληρη ήπειρο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/10/2018 19:09

Μήνυμα Λαγκάρντ στην Ιταλία: Αν θέλεις να παραμείνεις σε μια ένωση, τήρησε τους κανόνες της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: