Κλείνει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Ζάιμπερτ: Είναι νομικά και πολιτικά ρυθμισμένο




«Νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο» θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ενόψει της διατύπωσης νέων αξιώσεων από την ελληνική πλευρά, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν την θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Άγνοια εν τω μεταξύ δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει συνεννόηση της ελληνικής με την πολωνική κυβέρνηση για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/10/2018 21:14

“Θυμίζει Χίτλερ” ο χαιρετισμός των “Γκρίζων Λύκων”: Η Γερμανία μελετά νόμο για να τον απαγορεύσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: