Η Trabzonspor αποσύρεται από το τουρκικό πρωτάθλημα, εξαιτίας της νομισματικής κρίσης




Η τουρκική ομάδα Trabzonspor θα αποσυρθεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας για την περίοδο 2018-19, επικαλούμενη οικονομικά θέματα και την αυξανόμενη συναλλαγματική ισοτιμία, σε ένα από τα πρώτα σημάδια ότι τα μεγάλα αθλητικά σωματεία έχουν πληγεί από τη νομισματική κρίση που πλήττει την χώρα.

Η απόφαση ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας έρχεται τη στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει νομισματική κρίση κατά την οποία η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει περίπου το 40% έναντι του δολαρίου το τρέχον έτος.

Η κρίση, που αποδίδεται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε έναν «οικονομικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας, που οδήγησε σε κατάρρευση της τουρκικής λίρας, η οποία τον Αύγουστο σημείωσε ιστορικό χαμηλό στις 7,20 λίρες έναντι του δολαρίου.

Κορυφαίος σύλλογος από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, η Trabzonspor δημιουργήθηκαν το 1967 και η ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ αντιμετωπίζουν στα ίσα τις αντιπάλους της Fenerbahce, Galatasaray και Besiktas.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας μπάσκετ της Trabzonspor αναφέρεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την ανακοίνωση μετά την αποτυχία της να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα, και δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει χορηγό.


ΚΥΠΕ – Reuters – Τουρκία/ΑΓΚΥΡΑ 02/10/2018 22:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: