Η Παπακώστα απαιτεί Ερμηνευτική Δήλωση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ψηφίσει…

File Photo: Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη (Δ) και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα (Α) στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Την πρόταση, ότι εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια, Ελλάδα και πΓΔΜ χρειάζεται να προσυπογράψουν Κοινή Ερμηνευτική Δήλωση που θα κατοχυρώνει τις εθνικές μας θέσεις, κατέθεσε η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, στην Διοικούσα Επιτροπή της ΝΕΟ.

Το περιεχόμενο αυτής της Κοινής Ερμηνευτικής Δήλωσης θα είναι:

– Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει ιθαγένεια, δεν αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα

– Η γλώσσα της πΓΔΜ δεν έχει συνάφεια ή σχέση με την αρχαία μακεδονική γλώσσα, αλλά ανήκει στην οικογένεια των γλωσσών σλαβικής προέλευσης.

«Επειδή η σφοδρή σύγκρουση, ιδίως μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έχει εξουδετερώσει τις αντίστοιχες πρόνοιες οι οποίες υπάρχουν στη Συμφωνία, η πρόταση για προσυπογραφή αυτής της Ερμηνευτικής Δήλωσης, θα διασφαλίσει τις εθνικές θέσεις δια παντώς έναντι παρερμηνειών, οι οποίες προκύπτουν από ασάφειες της Συμφωνίας» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΕΟ, που εξηγεί ότι η πρόταση απευθύνεται στον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την κυβέρνηση “προκειμένου να κατοχυρώσει της εθνικές θέσεις σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα”.

Tο VMRO διέγραψε 7 βουλευτές: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες αναθεώρησης του συντάγματος στην πΓΔΜ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal