Η Μόσχα ομιλεί για εκβιασμούς και δωροδοκίες στα Σκόπια: Οργανωτής ο πρέσβης των ΗΠΑ, λέει




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Έξω φερνών παρουσιάζεται η Μόσχα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο, όπου οκτώ βουλευτές του VMRO, με πολλά δικαστικά προβλήματα, υποστήριξαν τη θέση για αλλαγή του Συντάγματος, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν καταγγελίες για εξαγορά τους.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ομιλεί «για εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκία αντιπολιτευόμενων βουλευτών», και τονίζει ότι «ο Αμερικανός πρεσβευτής βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας, γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς το ποιος ήταν επικεφαλής αυτής της διαδικασίας».

Η ανακοίνωση ήρθε μετά το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας των Σκοπίων, στο Twitter, στο οποίο αναφέρεται ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιεί πάντα την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όλη η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ακολουθεί:

«Ήρθε στην αντίληψή μας στις 19 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για το ζήτημα της τροποποίησης του συντάγματος που απαιτείται για την αλλαγή του ονόματος και της προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Όλα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της «σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Οκτώ ψήφοι, που δεν επαρκούσαν για να αποκτήσουν ειδική πλειοψηφία, εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκία αντιπολιτευόμενων βουλευτών. Τρεις από αυτούς -από καθαρή τύχη- την ίδια ημέρα απελευθερώθηκαν, καθώς είχαν συλληφθεί, δύο από αυτούς που κρατήθηκαν με ειδική εισαγγελική αρχή, τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ οι υπόλοιποι σε αντάλλαγμα τη “σωστή ψηφοφορία” έγιναν αποδέκτες διεφθαρμένων οικονομικών προτάσεων. Οι βουλευτές ήταν κλειδωμένοι σε γραφεία, τα κινητά τους τηλέφωνα είχαν κατασχεθεί από αυτούς, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας, γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς το ποιος ήταν επικεφαλής αυτής της διαδικασίας.

Θεωρούμε το περιστατικό ως καταφανή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από την άποψη του νόμου όσο και από ηθική και δεοντολογική άποψη. Τέτοιοι βρώμικοι χειρισμοί δεν μπορούν να θεωρηθούν εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η γνώμη των δύο τρίτων των «Μακεδόνων» που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη συμφωνία Πρεσπών στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, αγνοήθηκε.

Η λύση της διαφοράς μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα πρέπει να βασίζεται σε νομικά θεμέλια, στην ευρεία υποστήριξη του λαού και όχι στη διάσπαση της κοινωνίας».

Μόσχα στα Σκόπια: Εμείς θα σας αναγνωρίζουμε μόνο ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: