Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού και τι αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση, ο απολογισμός της καταστροφής σε Αγίους Τριμιθιάς και Παλιομέτοχο, το νομοσχέδιο για αγορά οικοπέδου για πρώτη κατοικία που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ, τα όσα κατατέθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Ερευνητικής για τον Συνεργατισμό καθώς και οι νέες απειλές της Αγκυρας για την κυπριακή ΑΟΖ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται ακόμη στις συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για το ΓεΣΥ και στην καθήλωση ελικοπτέρων της ΕΦ λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «ΦΠΑ 5%, αντί 19%!» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για στήριξη κυρίως των ευάλωτων ομάδων με αναδρομική ισχύ από πρώτη Ιανουαρίου 2018 και επιστροφή ΦΠΑ σε εκατοντάδες πολίτες. Αλλού γράφει ότι συνέρχεται το Εθνικό με πλούσια ατζέντα και ότι τα δεδομένα διευρύνουν τη συζήτηση. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει πως μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο σε Αγίους Τριμιθιάς και Παλιομέτοχο και ότι η Κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις για αρωγή.

«Δεν πετά κανένα από τα ελικόπτερα ΜΙ 35U» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών είναι καθηλωμένα τα ρωσικά ελικόπτερα της ΕΦ και ότι το ΥΠΑΜ επιβεβαιώνει το πρόβλημα και εκφράζει πεποίθηση ότι θα βρεθεί τρόπος για να υπερπηδηθεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κοντά στο 1 εκ υπολογίζονται οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο και ότι αναμένονται αρκετές βροχές εντός του τριημέρου. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής ελπίζουν σε μερική αποζημίωση από τα περιουσιακά στοιχεία της MIG.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ζητούν καθαρές κουβέντες» και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες πάνε στην συνάντηση της Παρασκευής για να διαπιστώσουν πώς προχωρούν οι συνομιλίες και ότι το Εθνικό θα ζητήσει εξηγήσεις για την πρόταση για την χαλαρή ομοσπονδία. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ανεμοστρόβιλος έκανε συντρίμμια τους κόπους μιας ζωής και ότι κόσμος έμεινε σε συγγενείς ή ξενοδοχεία. Ο «Φ» αλλού γράφει πως επανέρχονται οι κυβερνητικές εξετάσεις με 10.000 επιστημονικές θέσεις και άλλες 8.000 στο Δημόσιο και χιλιάδες υποψηφίους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Τρικλοποδιές ιατρών για την εφαρμογή του ΓεΣΥ» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι γιατροί της Λεμεσού θέτουν προϋποθέσεις για ένταξη στο ΓεΣΥ θέτοντας κόκκινες γραμμές. Η «Χ» αναφέρει ακόμη πως ο ΠτΔ καταθέτει έγγραφα στο Εθνικό για την χαλαρή ομοσπονδία. Σε άλλο δημοσίευμα προβάλλει τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Συνεργατισμό και την τοποθέτηση πως οι εποπτικές αρχές πίεζαν για πώληση του Συνεργατισμού.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Αυξάνει την ένταση στον λεκτικό πόλεμο για το αέριο η Τουρκία» προβάλλει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και άλλων αξιωματούχων για το αέριο και την κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης αναφορά γίνεται στις ζημιές σε Αγίους Τριμιθιάς και Παλιομέτοχο και τις διαβεβαιώσεις για κρατική αρωγή. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και το ότι δεν δόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης για το Ρίκκο Ερωτοκρίτου, γεγονός που εξόργισε τους Βουλευτές.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/10/2018 07:43

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: