Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι ζημιές που άφησε χθες ο ανεμοστρόβιλος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ίδρυση χθες του νέου κόμματος του Μάριου Καρογιάν Δημοκρατική Παράταξη, οι απειλές Οζερσάι για αντιδράσεις της Άγκυρας στη γεώτρηση της Exxon Mobil, μια επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας στην Συνεργατική για τον Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη το 2010 και η εκδήλωση στον Σαϊτά για τα προβλήματα της υπαίθρου στην ορεινή Λεμεσό, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον ημερήσιο Τύπο.

Η «Αλήθεια», κάτω από τον τίτλο «ΔΗΚΟ Νο 2 = ΔΗΠΑ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ιδρύθηκε χθες το νέο κόμμα στο χώρο του κέντρου, της Δημοκρατικής Παράτασης, με Πρόεδρο τον Μάριο Καρογιάν, και το οποίο ούτε δεν θα είναι ούτε συμπολίτευση αλλά ούτε αντιπολίτευση. Αλλού, γράφει για το πώς προχωρά η συμπλεγματοποίηση των Κέντρων Υγείας στο πλαίσιο της δημιουργίας του ΓΕΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει για τον μαραθώνιο των επαφών που έχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με Τουρκοκύπριους πολιτικούς και αρχηγούς τ/κ κομμάτων.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μοιράζει απειλές ο Οζερσάι», γράφει ο πως ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι στη συνέντευξη του στον «Φ» δηλώνει προκλητικά ότι η Τουρκία θα αντιδράσει στη γεώτρηση της Exxon Mobil. Σε άλλο του θέμα κάτω και από σχετικές φωτογραφίες, γράφει για τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω του χθες ο ανεμοστρόβιλος στην περιοχή των Αγιών Τριμιθιάς. Αλλού, γράφει για την προσφορά ύψους 15 εκ ευρώ που υπέβαλε εταιρεία για το Σύστημα Διαχείρισης για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, με την εκτίμηση να ανέρχεται στα 5 εκ.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Ακατάλληλος για τον Συνεργατισμό», γράφει στο κύριο του θέμα ότι επιστολή με ημερομηνία 8 Μαρτίου 2010 της Κεντρικής Τράπεζας προς την ηγεσία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κρίνει ακατάλληλο τον Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη να ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα λόγω ιδιάζουσας σχέσης που είχε με δάνεια από την ΣΠΕ Στροβόλου. Αλλού, γράφει αποφάσεις για δεκάδες νέες εγκαταστάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα. Σε άλλο του θέμα γράφει για την ίδρυση χθες του νέου κόμματος, της Δημοκρατικής Παράταξης, υπό τον Μάριο Καρογιάν.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Μαραζώνει η ύπαιθρος και οι άνθρωποι της», γράφει πως η χθεσινή εκδήλωση στον Σαϊτά αποτελεί μια πρώτη ένδειξη της αγανάκτησης των κατοίκων της υπαίθρου της Λεμεσού για την εγκατάλειψη από το κράτος της περιοχής τους. Αλλού, γράφει για τις τεράστιες ζημιές και τα μεγάλα προβλήματα που άφησαν πίσω τους χθες τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως την επαρχία Λευκωσίας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως για αθέτηση συμφωνηθέντων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/10/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: