Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, τονίζει η Φώφη Γεννηματά




«Δεν είμαι και δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο πιο κοντά ή πιο μακριά. Δεν υπάρχει δίλημμα στις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Είμαστε κάτι άλλο. Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά. Είμαστε με τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα που ξέρει ότι μας αξίζει και μπορούμε, όλοι μαζί να ζήσουμε καλύτερα. Για να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν», αναφέρει μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιμένει στη θέση της ότι «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Τονίζει μάλιστα ότι θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα (από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και καλεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν την πρόταση τους για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πως με τις θεωρίες των μετώπων καλλιεργούν διχαστικές λογικές. «Εκπροσωπούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Γι αυτό βολεύονται τόσο πολύ να μονομαχούν στο κενό, ερήμην των προβλημάτων και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας», λέει και δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής επειδή υποστηρίζει «τους χαλάει τα σχέδια, τους χαλάει τη σούπα. Που δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της σημερινής καρικατούρας δικομματισμού ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στη δεξιά συντήρηση και την αριστερή εκδοχή της. Είναι άνοστη αυτή η συνταγή. Η πραγματική δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία για το κίνημα μας, θα μας δώσει ισχυρή εντολή. Εμείς το βλέπουμε καθημερινά παντού όπου πηγαίνουμε. Εμείς κυκλοφορούμε στην κοινωνία, άλλοι κρύβονται».

Επαναλαμβάνει ότι «δεν ήταν καθόλου αναγκαία η περικοπή των παλαιών συντάξεων την οποία έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Και λέω για τις παλαιές συντάξεις γιατί τις νέες συντάξεις τις έχουν ήδη πετσοκόψει με τον νόμο Κατρούγκαλου, τις έχουν κάνει φιλοδωρήματα. Εμείς έχουμε καταθέσει ήδη πρόταση νόμου για να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Κατρούγκαλου και να ακυρωθούν οι περικοπές. Ο κ. Τσίπρας δεν την έκανε δεκτή. Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με την αγωνία των συνταξιούχων μικροκομματικά παιχνίδια».

14/10/2018 11:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: