Η Ατλέτικο και το “δυσάρεστο ποδόσφαιρο” του Σιμεόνε αντιμετωπίζουν την Ντόρτμουντ




Η Ντόρτμουντ υποδέχεται απόψε την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 3η αγωνιστική του Champions League και η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» υπογράμμισε την ανάγκη του Ντιέγκο Σιμεόνε να κερδίζει, χωρίς να αρέσει, αναφέροντάς τον ως «εφευρέτη του δυσάρεστου ποδοσφαίρου».

Παρουσιάζοντας μάλιστα το πορτρέτο του Αργεντινού προπονητή από τον Ιταλό Φαμπρίτσιο Μπιριμπέλι, που φιλοξενήθηκε στη Ρωσική Ακαδημία Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, σε έκθεση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου εξασφαλίζουν μια θέση στη μνήμη μέσω αξέχαστων γκολ, μεγάλων επιτυχιών ή μοναδικών ικανοτήτων. Οι πολύ μεγάλοι προπονητές προσπαθούν επίσης να αποκομίζουν αποτελέσματα στη διάρκεια του χρόνου, διατηρώντας στο ποδόσφαιρο το στυλ παιχνιδιού τους. Όπως ο Αργεντινός Χελένιο Χερέρα, ο οποίος έγινε διάσημος στη δεκαετία του 1960 με την Ιντερ και το αμυντικό σύστημα του Catenaccio. Ή αργότερα ο Ρίνους Μίχελς, ο Αρίγκο Σάκι ή ο Βαλερί Λομπανόφσκι, που έπεισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’70 για την αξία του δικού του στυλ παιχνιδιού. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προορίζεται να να είναι ένας από τους μεγαλύτερους», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Αργεντινός προπονητής βρέθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2010 όχι μόνο σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς, αλλά τελειοποίησε επίσης την ιδέα του δυσάρεστου ποδοσφαίρου. Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει εναντίον της ομάδας του Σιμεόνε. Δεν είναι βρώμικο, δεν είναι βίαιο, αλλά ενοχλητικά σκληρό. Ο Σιμεόνε δεν πρόκειται να κερδίσει ένα βραβείο ομορφιάς ποδοσφαίρου με την ομάδα του. Θέλει να κερδίσει το παιχνίδι», προσθέτει.

Ο ίδιος λέει: «Θα προτιμούσα να παίζω καλά, παρά ωραία. Θέλουμε να είμαστε ένας ενοχλητικός αντίπαλος. Παίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να ήταν το τελευταίο μας».

Η Ατλέτικο έχει εδραιωθεί εδώ και πολύ καιρό στην Ισπανία ως η τρίτη δύναμη πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα και σίγουρα είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

«Υποστηρίζοντας ένα ποδόσφαιρο που παίζεται με ένα μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια. Ένα απλά δυσάρεστο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο της Ατλέτικο. Το ποδόσφαιρο του Σιμεόνε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.

Μήνυμα αποφασιστικότητας στέλνει ο Σέρχιο Ράμος: “Πάμε όλοι μαζί για το 3 στα 3 της Ρεάλ”

24/10/2018 13:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: