Η Αμερική στηρίζει τον Βαρθολομαίο για το θέμα της Ουκρανίας: Φωνή θρησκευτικής ανοχής…




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σέβεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως «ως φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκευτικού διαλόγου», δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται ο κ. Βαρθολομαίος από τη Μόσχα και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, και της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Λένας Αργύρη, για την αμερικανική θέση αναφορικά με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τη δήλωση της εκπροσώπου Χέδερ Νάουερτ για το μείζον αυτό ζήτημα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του Φαναρίου υπέρ της Ουκρανίας, που προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τον πόλεμο της Μόσχας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη και τον στηρίζουν απόλυτα, τονίστηκε στην Hellas Journal.

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει τα εξής:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μελών μιας ομάδας να οργανώνουν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και να ασκούν την πίστη τους ελεύθερα χωρίς κρατική παρέμβαση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την ικανότητα των ορθόδοξων θρησκευτικών ηγετών της Ουκρανίας και των πιστών να επιδιώξουν την Αυτοκεφαλία σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους.

  • Σεβόμαστε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρέχουν την ακλόνητη στήριξη τους στην Ουκρανία και την εδαφική της ακεραιότητα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα στην ανατολική Ουκρανία και στην ρωσική κατοχή της Κριμαίας.

Υποστηρίζουμε επίσης την Ουκρανία, καθώς χαράζει τη δική της πορεία και λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις και συνεργασίες, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

Η Ρωσία εναντίον του Βαρθολομαίου: Διέκοψε κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: