Η Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανησυχεί για το μπούλινγκ κατά παικτών στα social media




Η Αγγλική FA δήλωσε ότι «ανησυχεί σοβαρά» για την κακομεταχείριση των παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την καταγγελία της Αγγλίδας κεντρώας της Τσέλσι, Κάρεν Κάρνεϊ, πως έγινε στόχος απειλητικών μηνυμάτων.

Η 31χρονη Κάρνεϊ μετά τη νίκη της Τσέλσι στο Champions League επί της Φιορεντίνα την Τετάρτη, δέχθηκε στο Instagram απειλές βιασμού και θανάτου.

«Η FA παίρνει αυτά τα θέματα εξαιρετικά σοβαρά», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. «Η κακοποίηση των παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί σοβαρή ανησυχία και καλούμε τους οργανισμούς της αστυνομίας και των κοινωνικών μέσων να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα. Παρέχουμε σε όλους τους παίκτες της Αγγλίας, κατάρτιση, καθοδήγηση και υποστήριξη στη χρήση των κοινωνικών μέσων και αντιμετωπίζουμε το καθήκον μας από αυτή την άποψη με ύψιστη σημασία».

Η Καρνεϊ, που έχει 133 διεθνείς συμμετοχές, δεν ανέφερε το συμβάν στην αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Ο προπονητής της εθνκής ομάδας γυναικών της Αγγλίας, ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιλ Νέβιλ, χαρακτήρισε το μήνυμα στο Instagram, ως «απολύτως επαίσχυντο», σημειώνοντας ότι περιείχε «ευχές» στην Κάρνεϊ για «καρκίνο, λευχαιμία και βιασμό».

Ένας εκπρόσωπος του Instagram είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης: «Δεν ανεχόμαστε απειλητικές ή καταχρηστικές συμπεριφορές και ο λογαριασμός που έστειλε αυτά τα μηνύματα έχει αφαιρεθεί από το Instagram».

Η Κάρνεϊ σημείωσε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση με την Φιορεντίνα.

19/10/2018 09:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: