Φουντώνει η πολιτική κόντρα: Η ΝΔ είναι μαζί με τους εθνικιστές στην ΠΓΔΜ, λέει το Μαξίμου




Συνέχεια στην κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung για δίνει η κυβέρνηση καθώς με δεύτερη ανακοίνωσή της καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλύψει πόσες φορές έχει συναντηθεί η Μαρία Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ.

“Η ΝΔ χρειάστηκε 282 λέξεις για να μας υπενθυμίσει ότι συμπορεύεται με τους πλέον αντιδραστικούς και εθνικιστικούς κύκλους στη γείτονα, ότι πηγαίνει χέρι-χέρι με όσους όλα αυτά τα χρόνια ονειρεύονται Μεγαλέξανδρους, αλυτρωτισμούς και με όσους επιδιώκουν την κατάρρευση της συμφωνίας ώστε να επαναφέρουν όλα τα εθνικιστικά μυθεύματα στη γειτονική χώρα.”, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου και καταλήγει στα εξής ερωτήματα:

“-Πόσες φορές συνάντησε κρυφά η κα Σπυράκη ως ειδική απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ζόραν Ζάεφ;

-Τι ακριβώς του μετέφερε εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους;

-Ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός των μυστικών συναντήσεων, ακόμα και πριν ξεκινήσουν καν οι διαπραγματεύσεις των δύο κυβερνήσεων για το ονοματολογικό;

Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις”.

Εμείς έχουμε ίδια γλώσσα σε εξωτερικό και εσωτερικό, λέει η ΝΔ

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η Νέα Δημοκρατία είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αθλιότητα και δειλία αναφέροντας πως στέλνει στο μέγαρο Μαξίμου βίντεο με ομιλίας της Μαρίας Σπυράκη στην οποία η εκπρόσωπος της ΝΔ και ευρωβουλευτής εκφράζει τις ίδιες θέσεις που πρεσβεύει και το κόμμα της.

«Απαντώντας στην αθλιότητα και τη δειλία του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία στέλνει στο Μαξίμου το βίντεο της ομιλίας της εκπροσώπου του κόμματος, ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, από το βήμα της βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.- ΠΓΔΜ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς επισυνάπτοντας το σχετικό βίντεο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Δυστυχώς για το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας».

“Ειδική απεσταλμένη” του Μητσοτάκη στα Σκόπια η Σπυράκη, λέει το Μαξίμου

Τον “χορό” της αντιπαράθεσης είχε ξεκινήσει το πρωί η κυβέρνηση καθώς αναφερόμενη στα όσα γράφει η FAZ, ανέφερε: «Η χθεσινή αποκάλυψη της FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της κ. Σπυράκη, ως ειδικής απεσταλμένης του κ. Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, τη δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας», τονίζει και προσθέτει: «Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του που εξηγούσε στον κ. Ζάεφ ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματός του». «Ο κ. Μητσοτάκης και η “ειδική απεσταλμένη” του οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και η κ. Σπυράκη να σταματήσει τις υπεκφυγές ότι δήθεν συνάντησε τον κ. Ζάεφ τυχαία όταν είχε πάει για καφέ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τους καλεί να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: – Γιατί κράτησαν τη συνάντηση μυστική; – Ποιος ο σκοπός της συνάντησης πριν καν ανοίξει ο επίσημος κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ; – Ποια εμπιστευτικά μηνύματα διαβίβασε στον κ. Ζάεφ εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη; – Είχε και άλλες τέτοιες τυχαίες συναντήσεις σε καφετέριες με την πολιτική ηγεσία της γείτονος που επέλεξε να κρατήσει μυστικές; «Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξομολογήσεις. Θα είναι όμως και αυτές κατόπιν εορτής… », σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόσια η μοναδική συνάντησή μου με Ζάεφ, λέει η Σπυράκη: Ξεκαθάρισα πως η ΝΔ είναι αντίθετη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: