Επιμένουν Σαλβίνι και Ντι Μάιο: Δεν υπάρχει συμφωνία επιστροφής προσφύγων από την Γερμανία




Σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, βάσει των οποίων φέρεται να επίκειται επιστροφή προσφύγων από την Γερμανία με αεροπορικές πτήσεις, αναφέρονται με δηλώσεις τους τόσο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, όσο και ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν ξέρω ποιός μπορεί να έδωσε άδεια για αυτή την επιστροφή μεταναστών στην Ιταλία με πτήση τσάρτερ. Για τις λεγόμενες δευτερογενείς μετακινήσεις προσφύγων που ζητούσε η Γερμανία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία», τόνισε ο Ντι Μάιο. «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά εγώ θεωρώ ότι για γίνουν τέτοια πράγματα, χρειάζονται συμφωνίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, είχε υπογραμμίσει: «αν κάποιος, στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο, σκοπεύει να ξεφορτώσει στην Ιταλία δεκάδες μετανάστες, με πτήσεις τσάρτερ που δεν έχουν λάβει σχετική άδεια, πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα διαθέσιμο αεροδρόμιο. Θα κλείσουμε τα αεροδρόμια, έτσι όπως κλείσαμε τα λιμάνια μας».

Νέες απειλές Σαλβίνι για το προσφυγικό: Θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια, αν χρειαστεί

07/10/2018 17:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: