Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και στη Χίο και απεγκλωβισμός στη Μήθυμνα




Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών αλλοδαπών προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες (Πέμπτη), πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη σε ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.

Επιπρόσθετα, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΘΟΛΟΣ” ν. Χίου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σε άλλο περιστατικό, στον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό είκοσι δύο αλλοδαπών προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στην περιοχή ”ΠΑΛΗΟΣ” ν. Λέσβου, σε δύσβατη και βραχώδη ακτή, τους ανωτέρω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους και με τη συνδρομή σκάφους Μ.Κ.Ο, προέβη στον απεγκλωβισμό και την ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ”ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου.

Για τα προαναφερθέντα περιστατικά διενεργούνται προανακρίσεις από τα Λιμεναρχεία Σάμου, Χίου και απο το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Η κατάσταση στη Μόρια είναι σοκαριστική, δηλώνει ο γ.γ της Διεθνούς Αμνηστίας (video)

04/10/2018 22:03
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: