Ένοπλος αιματοκύλισε Συναγωγή στο Πίτσμπουργκ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες (βίντεο)




Ο ένοπλος που άνοιξε ανεξέλεγκτα πυρ σήμερα με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλά θύματα μέσα συναγωγή Tree of Life στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται υπό κράτηση, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι λευκός και φέρεται να είναι φανατικός αντισημίτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ακροδεξιό, που μισούσε τους Εβραίους. Φέρεται να είπε: όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και το CNN, το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA μετέδωσε ότι ένας λευκός άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έφθασαν στη συναγωγή στις 10.00 τοπική ώρα (5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ περικύκλωσε τη συναγωγή μετά τις πληροφορίες περί ενός ενόπλου στο κτίριο.

«Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ασφαλές» προειδοποίησε τους κατοίκους ο διοικητής της αστυνομίας Τζέισον Λάντο.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες όπου διακρίνονταν αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονταν επίσης κοντά στη συναγωγή και η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter επισήμανε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα:

“Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Οι πολίτες στο Σκουίρελ Χιλ να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά θύματα. Να προσέχετε τον ένοπλο.Ο Θεός να σας ευλογεί όλους”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Sputnik, Hellas Journal
Ουάσινγκτον, United States

Επίθεση σε συναγωγή στο Πιτσμπουργκ με πολλούς νεκρούς: Συνελήφθη ο δράστης (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: