Ελλάδα και Αίγυπτος έτοιμες να κόψουν τους τουρκικούς “παλλικαρισμούς” με την “Μέδουσα”




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η άσκηση που πονά όσο καμία άλλη τη γειτονική μας χώρα κι έχει να κάνει με την παρουσία σημαντικών συμμάχων της χώρας μας, στην περιοχή του Αιγαίου έρχεται ξανά στην Ελλάδα σε λιγότερο από έναν μήνα.

  • Η “Μέδουσα” επιστρέφει και πάλι σε Ελληνικά νερά με πληθώρα δράσεων τόσο Νότια της Κρήτης, όσο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οι Αιγύπτιοι έρχονται και πάλι με το γνωστό πλέον ελικοπτεροφόρο και αρκετά πλοία επιφάνειας, αλλά και ειδικές δυνάμεις για να προχωρήσουν μαζί με τους Έλληνες κομάντος σε πολλά σενάρια ειδικών επιχειρήσεων.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι δυο ανακοινώσεις από το Γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, η πρώτη με τις συναντήσεις που είχε με τον Αμερικανό Αρχιστράτηγο, αλλά και με τους ομολόγους του του Ισραήλ, της Ιορδανιας, αλλά και της Αιγύπτου.

  • Λίγη ώρα αργότερα, η δεύτερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αναφέρονταν στην υπογραφή της διμερούς αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα μας και την Αίγυπτο και κάπως έτσι, ξετυλίγεται το κουβάρι της Μέδουσας πει Ελληνικών νερών και εδάφους.Μέσα από την υπογραφή της νέας διμερούς συνεργασίας με την Αίγυπτο, ξεχωρίζουν οι νέες δράσεις στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση των ειδικών επιχειρήσεων.

Το μήνυμα αποτροπής η συνεργασίας ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα

Η άσκηση Μέδουσα, αρχικά, σχεδιάστηκε κυρίως από τη διεύθυνση επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού, σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους συναδέλφους τους. Οι Αξιωματούχοι των δυο χωρών, άμεσα είχαν τοποθετήσει και τον τρίτο τους παίκτη στη Μέδουσα και ήταν η Κύπρος.

  • Το μήνυμα που πέρασαν τόσο η Αίγυπτος όσο και η Ελλάδα είναι πως αυτές οι τρεις χώρες, μαζί με όλες όσες έχουν νόμιμα ενεργειακά συμφέροντα στην περιοχή δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τους “τσαμπουκάδες” της Τουρκίας να περάσουν και το ισχυρό τους τείχος θεωρείται βέβαιο πως θα υψωθεί για να αποτρέψει οτιδήποτε έχει να κάνει με πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας.

Αυτό φάνηκε όπως λένε στελέχη από το ΓΕΕΘΑ και από την πρόσκληση στην πρόσφατη Αμερικανο-αιγυπτιακή άσκηση στ’ ανοιχτά της Αλεξάνδρειας κατά την οποία προσκλήθηκε αρχικά ένα πολεμικό πλοίο της Ελλάδας, όμως όπως είχαμε δει όλοι μας, η αποστολή της χώρας μας περιελάμβανε μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη, ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού και ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν ταυτόχρονα με Αμερικανούς και Αιγύπτιους συναδέλφους τους.

Η Αθήνα στέλνει φρεγάτα δίπλα στον Πορθητή: Καταγγέλλει τις προκλήσεις της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: