Εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες πεσόντες στο Ελ Αλαμέιν, παρουσία του Τέρενς Κουίκ




Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Αίγυπτο προκειμένου να παραστεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες που έπεσαν στη μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί στο Κάϊρο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση εργασίας και με την Αιγύπτια ομόλογό του Ναμπίλα Μάκραμ (Nabila Makram), για να εξεταστούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ», που θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων που ζούνε στη Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον νέο κυβερνήτη Αλεξανδρείας.

Ο κ. Κουίκ θα ολοκληρώσει στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο με τις συναντήσεις του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο και με τους προέδρους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή, της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη και του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλαο Βαδή.

Σε όλες του τις συναντήσεις του, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Διάμεση.

19/10/2018 10:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: