Έφθασε στην Αθήνα ο Βάλτερ Σταϊνμάιερ: Σήμερα οι συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα (βίντεο)




Αφίχθη χθες το βράδυ στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η σύζυγός του κα Έλκε Μπουντενμπέντερ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου.

Τον κ Σταϊνμάιερ και την κ. Μπουντενμπέντερ υποδέχθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ μαζί με τη σύζυγό του ενώ στιγμιότυπα από την άφιξη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ανήρτησε η γερμανική Πρεσβεία με το παρακάτω κείμενο ,στο twitter:

Επίσκεψη σε φίλους: Ο Πρέσβης κ. #Πλότνερ μαζί με τη σύζυγό του καλωσορίζουν τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο κ. Φρανκ-Βάλτερ #Στάινμαϊερ και την κ. Έλκε Μπύντενμπεντερ κατά την άφιξη τους στην #Αθήνα.

Το πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, ξεκινά σήμερα Πέμπτη στις 10:00, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθεί στις 10:20, η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/10/2018 22:19

Κλείνει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Ζάιμπερτ: Είναι νομικά και πολιτικά ρυθμισμένο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: