Διαδοχικές συναντήσεις στο Παρίσι για Καμμένο και Αγγελίδη με την Παρλί: Συμμετοχή στην Euronaval




Μπορεί η διεθνής έκθεση «Euronaval» να συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών χωρών και οι επισκέπτες να είναι από πάρα πολλές χώρες που ενδιαφέρονται για το αύριο των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο η ανάρτηση του Σάββα Αγγελίδη, υπουργού Άμυνας της Κύπρου για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με την Γαλλίδα ομόλογό του δεν μπορεί να περάσει στην αφάνεια κυρίως διότι το τετ α τετ της Γαλλοκυπριακής πλευράς προηγήθηκε από εκείνο που είχαν ο Πάνος Καμμένος με την κα. Παρλί.

Η Γαλλίδα υπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογο της συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας αλλά δεν είναι παράλογο πως οι δυο πλευρές ανέπτυξαν εκτενώς το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που έχει συμφωνήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει στις έρευνες για την υποθαλάσσια εξόρυξη υδρογονανθράκων με την Total, εταιρία κολοσσό να βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή και στα οικόπεδα που της έχουν αναταθεί προς έρευνα από την Κύπρο.

Από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν φύγει ένα υπερσύγχρονο πλοίο υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου της Γαλλίας καθώς επίσης και τουλάχιστον δυο πολεμικά πλοία, τα οποία σε κάθε περίπτωση παρακολουθούν, καταγράφουν και αναφέρουν τις προκλητικές ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα στην έκθεση Euronaval βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η Ελληνική αποστολή στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης υπήρξε και νέα συνάντηση με την Γαλλίδα υπουργό με την οποία άλλωστε η Ελληνική αποστολή είχε συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας συζητώντας επί μακρόν το θέμα των φρεγατών για το οποίο ακόμη λευκός καπνός δεν βγήκε.

HELLAS JOURNAL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: