Δεν μπορούν να υπάρξουν στοιχεία για συμμετοχή του Πούτιν σε δηλητηριάσεις, λέει ο Πεσκόφ




Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν απηύθυνε ευθέως καμία κατηγορία. Αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου, που να τεκμηριώνονται με κάποια επιχειρήματα και πολύ περισσότερο με αποδείξεις» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο Πούτιν να εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», είχε πει: «Πιθανόν».

Η ερώτηση τέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκεί Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι του Λονδίνου, η οποία κατά την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης έγινε από τους Ρώσους Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, που είναι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού , τα πραγματικά ονόματα των οποίων όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικό Τύπος είναι Αλεξάντρ Μίσκιν και Ανατόλι Τσεπιγκά.

Ο Πεσκόφ παρατήρησε ότι με βάση τις δηλώσεις του αυτές, δεν θα έλεγε ότι ο Τραμπ υπέθεσε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εμπλοκής όπως έκαναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Στην περίπτωση αυτή, ασφαλώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ευέλικτα και τις γλωσσικές ιδιαιτερότητες. Είναι κατανοητό πως άλλη απάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει : αυτή είναι η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν είχε, δεν έχει και μελλοντικά δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τέτοιου είδους κατηγορίες.

15/10/2018 16:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS,AFP
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: