Δεν έχω διαβάσει την επιστολή Κοτζιά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας: Θα τον συναντήσω αύριο




Συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες ενημερώθηκε για μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο του σε έναν φάκελο με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό», ότι θα τη διαβάσει προσεκτικά όταν επιστρέψει, άλλωστε -πρόσθεσε- θα συναντηθεί αύριο κατ’ ιδίαν με τον Νίκο Κοτζιά και πως «ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα».

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν και ένα ανοικτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πως είναι ευτυχής γιατί θα έχει τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύεται τακτικά στα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά του χέρια.

Αύριο Σάββατο, στις 10:30, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να ορκιστεί ως υπουργός Εξωτερικών. Ακολούθως, στις 11:00 θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Φοβάται τον Κοτζιά ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι πρωθυπουργός κάτι φοβάται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εννιά σελίδες-φωτιά η επιστολή του Κοτζιά στον Τσίπρα: Καταγράφει “πρόσωπα και πράγματα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: