Δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τους ελέγχους στα οδοφράγματα, τονίζει η Κυπριακή Αστυνομία




Δεν υπάρχει αλλαγή στην πρακτική της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στα οδοφράγματα, αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει το δημοσίευμα με τίτλο «Καψόνι στο οδόφραγμα» παραπλανητικό, σημειώνοντας πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επίσης τονίζει πως “ούτε επιθυμεί, ούτε και επιδιώκει την πρόκληση ταλαιπωρίας στο κοινό” και πως στόχος της ήταν και είναι πάντοτε ο όποιος έλεγχος να γίνεται χωρίς να προκαλείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση”.

“Η Αστυνομία ως θεσμός δεν καθορίζει πολιτική, έχει όμως καθήκον, στο πλαίσιο της αποστολής της να διεξάγει μεταξύ άλλων, ελέγχους για σκοπούς πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος και γενικότερα για εφαρμογή της νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται καθημερινά σε παγκύπρια κλίμακα, χωρίς να εξαιρούνται και τα σημεία διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές”, αναφέρεται.

“Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι που διενεργήθηκαν προχθές Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, στους οποίους αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, εντάσσονται στην πιο πάνω υποχρέωση της Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση αποτελούν αλλαγή στην πρακτική της Αστυνομίας, οι έλεγχοι που διεξάγονται στα οδοφράγματα”, προστίθεται.

`Οπως επισημαίνεται “η διεξαγωγή ελέγχων στα οδοφράγματα, αποτελεί πάγια δράση της Αστυνομίας, που καλύπτει μεταξύ πολλών άλλων, και την υποχρέωση για την είσπραξη ανεξόφλητων ενταλμάτων. Ωστόσο, για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, οι έλεγχοι αυτοί γίνονται περιοδικά σε κάθε οδόφραγμα, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
05/10/2018 12:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: