Χαμήλωσε τους τόνους του καυγά Κοτζιά-Καμμένου ο Τσίπρας: Αιχμές για τα μυστικά κονδύλια στη ΝΔ




Σε εγκάρδιο κλίμα και με αιχμές του πρωθυπουργού για το θέμα με τα μυστικά κονδύλια – χωρίς ωστόσαο καμμία ευθεία αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο , έγινε η τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο εξωτερικών από τον Νϊκο Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα, που αναλαμβάνει επίσημα του τιμόνι του ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αθλιότητα τα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια, απέδωσε στην Νέα Δημοκρατία πρόθεση να πλήξει την διαδικασία διαφάνειας και ελέγχου των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών και κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αν θέλουν, να τους ενημερώσει προσωπικά και κατ’ιδίαν για το θέμα.

Ολόκληρες οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του Νίκου Κοτζιά:

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον Νϊκο Κοτζιά, εξήρε το έργο του στο ΥΠΕΞ και έκανε τον απολογισμό για το έργο που επετεύχθη με την από κοινού συνεργασία των δύο.

“Αυτό που μένει από τη συνεργασία μας δεν είναι μόνο η αναμφισβήτητες ικανότητές του αλλά και το πατριωτικό καθήκον που τον διακρίνει” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια τόνισε:

«Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»

Για τα επιτεύγματα του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης συνολικά ανέφερε:

“Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

«Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κοτζιάς: Φεύγω ευτυχής για την επιτυχία στο Μακεδονικό

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, χαρακτήρισε αθλιότητες το όλο θέμα με τα μυστικά κονδύλια και επεσήμανε πως το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το μόνο που προώθησε νόμο για την διαφάνεια στην διαχείρισή τους:

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής,ενώ σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέρασε στην Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αλλαγή: Βρήκε ο Ζάεφ την απόλυτη πλειοψηφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: