Άρχισε η γκρίνια στο Μόναχο για τις εμφανίσεις της Μπάγερν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη




Η Μπάγερν θα χρειαστεί να περάσει την διακοπή της μπουντεσλίγκα, λόγω Nations League, εκτός των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. Συνέπεια του ενός βαθμού που έχει μαζέψει στα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάνοντας τέσσερα συνολικά τα ματς (μαζί με εκείνο του Άγιαξ) χωρίς νίκη.

Μία εικόνα που δημιουργεί προβληματισμό και πολλές συζητήσεις, για την Μπάγερν και το μέλλον του Νίκο Κόβατς στον πάγκο της.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Γερμανία, που θυμίζουν την κατάληξη που είχε στην Μπάγερν ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος απολύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από μία ήττα (3-0) από την Παρί ΣΖ και έντονη προστριβή με τους παίκτες.

Σίγουρα πίσω από τις συνέπειες της δυσάρεστης κατάστασης που βιώνουν οι Βαυαροί, υπάρχουν αιτίες. Όπως αυτές που κατέγραψε σε πρόσφατη ανάλυσή της η DW.

1.Συνέπεια, συνοχή και συγκέντρωση ήταν όλα αυτά τα χρόνια των έξι τίτλων της Μπάγερν, τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Τα πολλά ατομικά λάθη που παρατηρούνται, δείχνουν ακριβώς την απουσία τους, αυτήν την στιγμή. Η νευρικότητα του Νόιερ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, το περιττό πέναλτι του Μπόατεγκ με την Χέρτα και το λάθος του Τιάγκο που το Σάββατο επέτρεψε στην Γκλάντμπαχ να διπλασιάσει το προβάδισμα.

2. Ενώ η εμπειρία μπορεί να αποτελεί δύναμη για μία ομάδα, η ηλικία μπορεί να είναι αδυναμία. Η Μπάγερν έχει την γηραιότερη ομάδα στην Bundesliga και αρχίζει να το δείχνει. Μπόατεγκ, Χούμελς και Νόιερ δεν εμφανίζονται πλέον σαν οι αδιαπέραστοι τρεις που ήταν κάποτε, ο Ριμπερί μένει χωρίς γκολ και με μόλις μία ασίστ, ενώ ο Ρόμπεν βγαίνει εκτός νωρίς στα τρία τελευταία παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι η Μπάγερν δεν έχει ούτε ένα παίκτη της ανάμεσα στους 20 κορυφαίους γρήγορους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

3. Ο Νίκο Κόβατς δεν έχει παρουσιάσει την ίδια ομάδα σε διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος. Δεν είναι σαφές πού θέλει να παίζει ο Τόμας Μίλερ, ο Χάμες Ροντρίγες και ο Τιάγκο. Ο Κόβατς έχει μπροστά του το διεθνές διάλειμμα για να σκεφτεί, αν και λίγοι από τους παίκτες του θα είναι εκεί για να δουλέψουν.

4. Σίγουρα δεν είναι όλες οι αλλαγές επιλογής. Οι σοβαροί τραυματισμοί των Κομάν και Τολισό, του στερούν δύο από τους πιο δυναμικούς παίκτες του, όπως άλλωστε και ο σοβαρός τραυματισμό του Ραφίνια.

5. Πολλοί είναι εκείνοι στην Γερμανία που λένε, ότι η Μπάγερν υποφέρει από την υπερβολική εξάρτηση που έχει από τον Λεβαντόφσκι. Μόλις το Σάββατο ο Μάριο Γκέτσε, σημειώνοντας το τρίτο γκολ της Ντόρτμουντ ενάντια στην Αουγκσμπουργκ, έγινε ο 13ος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» που σκόραρε στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Για τη Μπάγερν, ο αριθμός αυτός είναι έξι. Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι οπαδοί της Μπάγερν ανησύχησαν με την απουσία του Λεβαντόφσκι. Ο Σάντρο Βάγκνερ μείωσε κάπως τους φόβους αυτούς, αλλά μετά από τρία παιχνίδια χωρίς γκολ από τον Πολωνό επιθετικό, το ερώτημα είναι τώρα τι συμβαίνει όταν εκείνος δεν σκοράρει.

6. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συλλόγους, η Μπάγερν ασχολήθηκε ελάχιστα στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, με την άφιξη (ως ελεύθερου) του Λεόν Γκορέτζκα να είναι η μόνη προσθήκη στην πρώτη ομάδα. Ο γερμανικός σύλλογος έδειξε απροθυμία να δαπανήσει μεγάλα ποσά για παίκτες, προτιμώντας να επενδύει στην παρουσία των ταλέντων. Όταν όμως ο Τόμας Μίλερ και ο Νταβίντ Αλάμπα, είναι τα δύο τελευταία …προϊόντα της ομάδας των Νέων, που κατάφεραν να ασκήσουν ουσιαστικό αντίκτυπο, η Μπάγερν δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τέτοια πράγματα και να αποφεύγει την μεταγραφική αγορά.

09/10/2018 08:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: