Απόψε κόντρα στη Φινλανδία αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος, με στόχο την πρωτιά του ομίλου




Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στις 21:45 στο Τάμπερε της Φινλανδίας με φόντο την πρωτιά του 2ου ομίλου της League C στο Πρωτάθλημα των Εθνών.

Η νίκη είναι πάντα καλοδεχούμενη, όμως και μια ισοπαλία στον αγώνα με τη Φινλανδία θα ήταν ευπρόσδεκτη είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός προπονητής της γαλανόλευκης Μίχαελ Σκίμπε.

Η Φινλανδία οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ, έχοντας τρεις νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και τον ίδιο σκόρερ (Πούκι). Οι δύο επιτυχίες των Φινλανδών σημειώθηκαν στην έδρα τους επί της Ουγγαρίας και δύο επί της Εσθονίας.
Οι Φινλανδοί μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, αλλά με «μηδέν» παθητικό εμφανίζουν μια αξιοσημείωτη αμυντική λειτουργία.

Για την Ελλάδα στο Τάμπερε δεν βρίσκεται ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που τραυματίστηκε απέναντι στην Ουγγαρία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Τζιόλη. Η νίκη επί των Μαγυάρων έδωσε ψυχολογία στους διεθνείς, τους αποφόρτισε αρκετά από την πίεση που είχαν για τη νίκη και θα τους επιτρέψει να δουν με πιο καθαρό μυαλό την επικείμενη αναμέτρηση.

Η ενδεκάδα δεν αναμένεται να έχει αλλαγές συγκριτικά με εκείνη της περασμένης Παρασκευής, καθώς ο Τζιόλης θα διατηρήσει τη θέση του. Από εκεί και ύστερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Μάνταλος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Πέλκας και Μπακασέτας, με μια πιθανότητα για τον Χριστοδουλόπουλο, αν ο προπονητής του κρίνει πως βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει.

Ευνοϊκή για την Εθνική Ελλάδας είναι η παράδοση στις αναμετρήσεις της με τη Φινλανδία, καθώς από το 1966 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1968 που πρωτοσυναντήθηκαν, σε σύνολο 14 αγώνων η Ελλάδα μετρά 7 νίκες, οι Φιλανδοί 4, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Βαθμολογία Ομίλου

1. Φινλανδία 3-0 9

2. Ελλάδα 3-2 6

3. Ουγγαρία 2-3 3

4. Εσθονία 0-3 0

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
15/10/2018 10:09

Θέλουμε τη νίκη αλλά καλοδεχούμενη και η ισοπαλία με τη Φινλανδία, δηλώνει ο Σκίμπε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: