Απονομή μεταλλίου Εξαίρετης Προσφοράς στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη από τον Αναστασιάδη




Με την απονομή του Μεταλλίου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης τίμησε την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε απόψε στο προεδρικό μέγαρο, στην Λευκωσία.

Απευθυνόμενος στην τιμωμένη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η απονομή του Μεταλλίου είναι «ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του πολυδιάστατου κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελείτε, προσηλωμένη διαχρονικά στην ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνάνθρωπους μας και τον Ελληνισμό».

Είναι, τόνισε, «μια διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με εξαίρετη προσφορά προς τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη Δημοκρατία της Κύπρου, ευρύτερα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες της κ. Βαρδινογιάννη, οι οποίες διακρίνονται στη σπουδαία πορεία και την απτή συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αλλά και την αποστολή της ως πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, την αναδεικνύουν σε «ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, που καθοδηγεί το κοινό μας όραμα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες της για την τιμή.

Τιμές και από την Πρώτη Κυρία

Τόσο το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όσο και ο Σύλλογος «Ελπίδα» έχουν χαράξει μια ξεχωριστή πορεία καταγράφοντας τη δική τους ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά όσο και τα επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου και της Ελλάδας, ανέφερε η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη σε χαιρετισμό της απόψε σε φιλανθρωπικό δείπνο στο Προεδρικό για την ενίσχυση των δύο ιδρυμάτων.

Μέσα από την αξιόλογη αυτή τους πορεία έχουν επιτύχει να ανταποκριθούν πλήρως στην απαιτητική αποστολή τους, στηρίζοντας και δίνοντας ελπίδα σε πολλές οικογένειες με εμπειρίες που αφορούν τις σοβαρές ασθένειες της λευχαιμίας και του παιδικού καρκίνου, σημείωσε.

«Με την υψηλή εμπειρογνωμοσύνη και την επιστημονική επάρκεια των Ιδρυμάτων, καθώς και με την βαθιά αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά τους κατάφεραν να φωτίσουν τις ζωές πολλών παιδιών και να φέρουν στα πρόσωπα τους το χαμόγελο της ελπίδας».

Η κ. Αναστασιάδη εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται για την παρουσία στο δείπνο της Προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του «Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη» για το παιδί και την οικογένεια. «Μίας γυναίκας που η προσφορά της προς τα παιδιά και ευρύτερα προς τον άνθρωπο, εμπνέει και παραδειγματίζει».

Σημείωσε δε ότι η κ. Βαρδινογιάννη από το 1999 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Από τις διάφορες άλλες θέσεις που κατέχει έχει αφιερώσει τη ζωή της στον άνθρωπο και την κοινωνία, με αποτέλεσμα το όνομα της να είναι στενά συνυφασμένο με τον αλτρουισμό και τη φιλανθρωπία και να ανάγεται για τον καθένα από εμάς σε ένα φωτεινό φάρο που καθοδηγεί τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο αύριο, συμπλήρωσε .

Η Άντρη Αναστασιάδη εξέφρασε επίσης βαθιά και μεγάλη εκτίμηση για την Πρόεδρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Πόπη Κανάρη, υπό την καθοδήγηση της οποίας το Καραϊσκάκειο εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο περιφερειακό επιστημονικό κέντρο αριστείας που πρωταγωνιστεί στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

«Μέσα από αυτή τη συλλογική τους δουλειά αλλά τη συγκινητική ανταπόκριση των απλών ανθρώπων η Κύπρος ξεχωρίζει παγκοσμίως για την κοινωνική της ευαισθησία».

Η διασταύρωση της πορείας του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» με το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου, και το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του κοινού αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, κατέληξε.

Αναστασιάδης: Νέα προοπτική στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο δίνει η τριμερής


Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ (Α. Βικέτου), ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: